Sabah'ın '1 milyon fişleme' iddiasıyla ilgili pes dedirten gerçek!

Sabah ve Akşam gazetelerinde paralel fişleme iddiasında bulunan eski polis memuru Fatih Kutbay’a şizofren tanısı konulduğu ve Kutbay’ın AİHM’den tazminat alabilmek için din değiştirdiği ortaya çıktı...

Sabah'ın '1 milyon fişleme' iddiasıyla ilgili pes dedirten gerçek!

  • Çeşitli yalan haberlere kaynak olarak gösterilen polis memuru Fatih Kutbay'a şizofren tanısı konmuş.
  • Kutbay, bir çok kez disiplin cezası alarak meslekten ihraç cezası almış.
  • İhraç cezası nedeniyle AİHM'ye başvuran Kutbay, tazminat alabilmek için din değiştirmiş.
  • Kutbay'ın 4000 terör örgütü üyesi bilgilerini '1 milyon kişilik fişleme' şeklinde Cihaner’e gönderdiği ortaya çıktı. 

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından kara propaganda manşetleriyle okuyucularının karşısına çıkan ve bazı gazetelerin “Paralel yapı 1 milyon kişiyi fişledi” başlığıyla manşete taşıdığı eski polis memuru Fatih Kutbay’la ilgili ilginç bilgiler gündeme geldi.

Sabah ve Akşam gazetelerinde paralel fişleme iddiasında bulunan eski polis memuru Fatih Kutbay’ın şizofren tanısıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü ortaya çıktı. Kutbay’ın AİHM’den tazminat alabilmek için din değiştirdiği kaydedildi. 

Kutbay’ın İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı uyguladığı iddia edilen İlhan Cihaner’e verdiği 4 bin kişilik terör örgütleriyle irtibatlı arşiv kaydını “1 milyon kişilik fişleme” şeklinde sunduğu belirtildi.

DİSİPLİN CEZASI ALMIŞ 

Fatih Kutbay, gazetelere verdiği röportajda kendisine savcılık veya polis mülakatında sadece Fethullah Gülen hakkında ne düşündüğünün sorulduğunu iddia etti. Ancak elde edilen savcılık ve polis ifadelerinde Kutbay’a kesinlikle böyle bir sorunun sorulmadığı, bunun dışında birçok sorunun sorulduğu ifade edildi. Kutbay’la beraber çalışan mesai arkadaşları, Kutbay’ın psikolojik sorunları olduğunu ve tedavi gördüğünü belirtti. Diğer taraftan Kutbay’ın Erzincan,Otlukbeli İlçe Emniyet Amirliği’nde çalıştığı sırada, yaşadığı sıkıntılar dolayısıyla, rahatlaması için kız kardeşinin okuduğu Erzincan şehir merkezine atandığı kaydedildi. Ancak burada da uyum sıkıntısı çeken Kutbay’ın defalarca psikolojik tedavi gördüğü ve bu süreçte de bazı disiplin cezaları aldığı vurgulandı.

DİNİNİ DEĞİŞTİRDİ 

Geçirdiği disiplin soruşturmaları nedeniyle birçok ceza alan Kutbay’ın, bir soruşturma sonucunda meslekten ihraç cezası aldığı ortaya çıktı. Kutbay meslekten ihraç edildikten sonra ilginç değişimler yaşadı. Kutbay,meslekten ihraç edilince AİHM’e başvurma kararı aldı. Başvuru öncesi dinini Hristiyan olarak değiştiren ve bunu nüfus cüzdanına işleten Kutbay, bu yüzden Emniyet’ten dışlandığını ve ihraç edildiğini iddia etti. 

Kutbay’ın bir telefon görüşmesinde bunun sebebini arkadaşına, “Ya tabii ki dinimi değiştirmedim. Şimdi beni meslekten atacaklar ya, ‘Dinimi değiştirdim diye beni meslekten attılar’ deyip Avrupa’ya şikayet edeceğim ve tazminat alacağım” şeklinde aktardığı kaydedildi. Kutbay’ın,meslekten ihraç edilmemek için,Ankara’da bir papazla irtibata geçerek, Türkiye’deki Hristiyanlar’la ilgili konulara da bakan bir avukat üzerinden AİHM’ye başvurmanın yollarını araştırdığı belirtildi

TERÖRLE İRTİBATLI İSİMLERİN LİSTESİ

Erzincan Emniyeti’nde psikolojik problemleriyle bilinen Fatih Kutbay’ın, Erzincan’da tarikat ve cemaatlere yönelik soruşturma başlatan İlhan Cihaner’le irtibata geçerek TEM bilgisayarlarından terör örgütleriyle ilgili bilgi kopyaladığı ve bu bilgileri paylaştığı kaydedildi. Cihaner’in yargılandığı davada tanık olarak dinlenen Kutbay’ın, Cihaner’in talebi üzerine şubedeki polislerin hangi gün halı saha maçı yaptıklarıyla ilgili liste tuttuğu ve bilgi verdiği kaydedildi. Kutbay’ın bu bilgileri aktardığı Cihaner’in belge istemesi üzerine Kutbay’ın Terörle Mücadele Şubesinin bilgisayarına girerek burada bilgisayarda yer alan DHKP-C, Hizbullah ve PKK gibi örgütlerle ilgili, 4000 kişilik arşiv kaydını kopyaladığı ve Cihaner’e gönderdiği belirtildi.

1 MİLYON İDDİASI YALAN

Bugün gazetesinin haberine göre, bu olaylar sırasında psikolojik rahatsızlığı açıkça gözlenen Kutbay, doktor raporu alarak, Kırıkkale’ye tayin oldu. TEM’de elde ettiği adli dosyayı fişleme bilgileri sanan Kutbay, bu dosyayı DVD’ye kopyalayarak Cihaner’e yolladı. Kutbay’ın 4 bin kişilik listeyi 1 milyon kişilik fişleme dosyası gibi sunduğu, 1 milyon kişilik bir fişleme dosyasının hiçbir soruşturma dosyasında yer almadığı belirtildi.


<< Önceki Haber Sabah'ın '1 milyon fişleme' iddiasıyla ilgili pes dedirten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER