Sacit Kayasu: Savcı Akkaş'ın açıklama yapmasının sebebi...

Kenan Evren darbesi hakkında soruşturma açtığı için mesleği elinden alınan Eski Savcı Sacit Kayasu, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarına müdahale edilmesini eleştirdi.

Emekli Savcı Sacit Kayasu: 'Demokrasilerde bunlar olmaz'

  • 'Savcı Akkaş'ın beyanatta bulunması, bazı olayların üstünün örtüleceği kaygısından kaynaklanmaktadır'
  • "Başbakanın açıklaması doğrudan savcıyı tehdit etmektir"
Savcı Muammer Akkaş'a hitaben Başbakan açıklamaları tartışmaları alevlendirdi. Yolsuzluk ve rüşvet skandalında ikinci soruşturmayı başlatacağı sırada dosya elinden alınan Savcı Muammer Akkaş'ın basın mensuplarına dağıttığı bildirinin yankıları sürüyor. Başbakan Erdoğan Manisa'da yaptığı mitingde Savcı Akkaş'a hitaben 'seninle daha işimiz bitmedi' demesi yeni tartışmalara sebep oldu. 

Samanyolu Haber TV'ye konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eski Savcı Sacit Kayasu Başbakanın açıklamasını savcıya 'doğrudan tehdit' olarak nitelendirdi.

Kendisi de geçmişte haksız görevden alınma sebebiyle mağdur edilen  Eski Savcı Sacit Kayasu; " Savcı Akkaş'ın bu şekilde beyanatta bulunması; dosyanın elinden alınması, bazı olayların üstünün örtüleceği , bazı sanıkların korunacağı kaygısından kaynaklanmaktadır." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Manisa mitinginde Savcı Muammer Akkaş'a hitaben sarf ettiği 'seninle daha işimiz bitmedi' açıklamasını da değerlendiren Eski Savcı Sacit Kayasu; "Başbakanın açıklaması doğrudan savcıyı tehdit etmektir. Hakim ve savcıları desteklemek lazım. Onlar ancak bağımsız olursa görevlerini sağlıklı yapabilirler. Padişahlık, monarşi yönetimlerinde bunlar olabilir ama demokratik yönetimlerde olmaz. Eğer savcı yada hakim görevini kötüye kullanmışsa ona da gerekli müeyyideler uygulanır" dedi. 

Savcı Muammer Akkaş'ın yaptığı açıklamalar sonrasında hakkında dava açılacağını ve hatta görevden alınacağını söyleyen Kayasu, " Türkiye'de tarafsız görev yapılması istenmiyor. Adaletinde taraflı olması isteniyor" diyerek sözlerini tamamladı. 


SAMANYOLUHABER

<< Önceki Haber Sacit Kayasu: Savcı Akkaş'ın açıklama yapmasının sebebi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER