Sahibinden araba fiyatına kurbanlık

Sahibinden satılık kurbanlığı görenler, boğa mı araba mı demekten kendini alamıyor

Sahibinden araba fiyatına kurbanlık

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Peçenek köyünde besici Seyit Ahmet Karapınar'ın gözü gibi baktığı 'Efendi Toronaga' ve 'Şavrole' adlı dev iki boğası 20 bin liralık fiyatlarıyla en pahalı kurbanlık olmaya aday. Boğalarını satışa çıkaran Karapınar'ın gönlü kesilmelerinden yana değil. Alıcı çıkarsa besicilere damızlık olarak satmak istiyor. 

Seyit Ahmet Karapınar, 20 yıllık besicilik yaptığını ifade ederek, daha önce bu kadar büyük boğaları olmadığını söyledi. Boğalarını kurbanlık olmasından ziyade üremesi için besicilerin almasını isteyen Karapınar, “Bize bu boğalar 20 yılda bir kez denk geldi.Kurbanlık olarak istenirse, pazarlık payıyla birlikte 20 bin lira fiyat biçtik. Ama kurbanlık olmadan önce nesli üresin istiyoruz. Büyük besi üreticilerine sesleniyoruz. Bunları alsınlar bizden, neslini üretsinler.” dedi. Boğalarının damızlık yapılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na da seslenen Karapınar, tosunların hikayesini şöyle anlattı: 

"İki buçuk yıl önce süt için iki hamile inek aldım. Doğacak olan danaların bu cins olacağını bilmiyordum. Doğduklarında tüyleri ayı yavrusu gibiydi. Küçük yaşlarına rağmen hemen büyüdüler ve 2 tona yaklaştılar. Bu tür boğalar yurtdışından ithal edildiğinde kısırlaştırılıyor ve Türkiye’de üretilemiyorlar. Elimdekiler kısır değil, imkanı varsa çoğaltılmalılar." 

CİHAN
<< Önceki Haber Sahibinden araba fiyatına kurbanlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER