Saray'dan Yüce Divan'la ilgili şok fotoğraflar

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Erdoğan'ın, Meclis’teki Yüce Divan oylaması öncesinde AKP'li milletvekillerini ikna etmek için Ak Saray’da topladığını iddia etti.

Saray'dan Yüce Divan'la ilgili şok fotoğraflar

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Meclis Genel Kurulu'nda 20 Ocak'ta yapılan Yüce Divan oylaması öncesine ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafları Yurt Gazetesi ile paylaştı. Tekin, fotoğraflarla ilgili olarak “ Bu fotoğraflar 17-25 Aralık'ta soygun yapan bu çetenin Kaçak Saray'da, Meclis'teki Yüce Divan oylamasından önceki ikna seanslarına aittir” dedi.


Herhalde 5 çayı değildi
Yurt gazetesine konuşan Tekin, şöyle konuştu: “Bu fotoğraflar Köşk'ün ikna odalarında çekilmiş fotoğraflardır. Yüce Divan oylamasından önce klasik AKP'nin kullandığı ikna odalarında çekilmiş fotoğraflardır. Hani çok konuşurlar ya tarafsız Cumhurbaşkanı diye, herhalde bu beş çayı değildir. Beş çayı olsaydı biz de Meclis'te idik, bizi de çağırırlardı. 17-25 Aralık'ta soygun yapan bu çetenin Kaçak Saray'da Yüce Divan oylamasından önceki ikna seanslarına aittir." Tekin “Bu fotorafları daha önce de çeşitli gazetelerle paylaşmak istediklerini ancak buna kimsenin cesaret etmediğini söyledi, "Bugün sadece Yurt gazetesiyle paylaştım” dedi.

AKP'li yöneticilerinden oluşuyor
Tekin, fotoğraflara dair şunları söyledi: "Bu fotoğrafta bütün milletvekilleri yok. Daha çok AKP Grup başkanvekilleri ve yöneticilerinden oluşuyor. Daha sonra milletvekilleri tek tek çağrılıp oyların nasıl kullanılacağına yönelik ikna ediliyorlar. Büyük olasılıkla bu seanslardan Davutoğlu'nun da bilgisi yok. Zaten bu işler Davutoğlu'na sorulmaz. Bu fotoğraflardan da anladığımız gibi önümüzdeki seçimleri de cumhurbaşkanı yütütecek. Çünkü Davutoğlu'nu yetersiz görüyor."

Fire değil, namuslu duruş
"Kaçak Saray'daki bütün uğraşlara rağmen 58 kişi ikna edilememiştir” diyen Tekin, “Bu yüzden ben bu konuda bunu bir fire olarak değil, ciddi namuslu bir duruş olarak görüyorum. Bütün bu ikna odalarında ki uğraşa rağmen 58 milletvekilinin bu soyguna vicdanın el vermemesi ve bunun için ciddi bir tavır koymaları hem demokrasi hem de Türkiye açısından çok önemli bir süreç" ifadelerini kullandı.



Kırşehir'deki hakaret mitingi
Tekin, Cumhurbaşkanı'nın 'teşekkür mitingi' dediği mitinglere ise, “Bu nasıl teşekkür mitingi? İlk mitingini Kırşehir'de yaptı. Bunu da Ana Muhalefet liderine hakaret ederek yaptı. Kırşehir'de kime teşekkür etti? Konuşmasının başından sonuna kadar muhalefeti eleştirdi. Eleştirmekle kalmadı, Sayın Genel Başkanımızla ilgili çok müphemce cümleler kullanarak hakaret etti. Önümüzdeki 30 miting de bunun tekrarı olacak.
<< Önceki Haber Saray'dan Yüce Divan'la ilgili şok fotoğraflar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER