Sarıkamış'ta bir 28 Şubat uygulaması!

28 Şubat sürecinde başörtülü öğrenciler okul birincisi olduklarında ya törenler iptal edilir ya da törenlere çağrılmazdı.

Sarıkamış'ta bir 28 Şubat uygulaması!

Benzer bir uygulama Kars’ta yaşandı. Sarıkamış Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen şiir yarışması ödül töreni, anlamsız bir şekilde iptal edildi. 

Yarışmada birinciliği “Allahuekber’e Gömülen Yürekler” isimli eseriyle Sarıkamış Anadolu Lisesi’nden Fatma Gündüz, ikinciliği “Allah Yeter” isimli şiiriyle Erzurum Özel Aziziye Fen Lisesi’nden Semanur Işık, üçüncülüğü de “Tek Hece” şiiriyle Kastamonu Göl Anadolu Lisesi öğrencisi İlknur Kuruhalil kazandı. Törenin iptal edilmesinin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Erzurum Özel Aziziye Fen Lisesi öğrencisine ödül vermek istememesinden kaynaklandığı iddia edildi.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında 3 Ocak’ta ilçeye gelen Bakan Kılıç, ‘Sarıkamış Şehitleri’ konulu resim sergisinin açılışı için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na gitti. Burada Milli Eğitim  yetkilileri, şiir yarışması ödül törenini yapmayı planlarken bakanın ‘yoğunluğu’ gerekçe gösterilerek son anda iptal edildi. Semanur Işık’ın ödülü ise Milli Eğitim Müdürü Metin Karakoç tarafından ayaküstü verildi. Zaman
<< Önceki Haber Sarıkamış'ta bir 28 Şubat uygulaması! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER