Savaş uçaklarıyla vuracaklardı!

Genelkurmay'dan gönderilen 107 sayfa orjinal belgelerin arasında Bilvanis Çiftliği operasyonu da var.

Savaş uçaklarıyla vuracaklardı!

Star'da yer alan habere göre; Balyoz Darbe Planı davasının gerekçeli kararında yer alan ve “Genelkurmay’dan dava konusu belgelerin bir kısmının orijinali gönderildi” değerlendirmesine konu olan belgeler 107 sayfadan oluşuyor. Gerekçeli karara göre, Genelkurmay’dan mahkemeye gönderilen bu belgeler planın hayata geçirilmesi için yapılan çalışmalardan bazıları. Belgeler arasında Bilvanis çiftliği operasyonu da var.

Balyoz davası gerekçeli kararında davaya konu olan Gölcük ve Eskişehir’de ele geçen belgelerin bir kısmının orijinallerinin Genelkurmay Başkanlığı tarafından mahkemeye gönderildiği belirtildi. Genelkurmay’ın 5 Haziran 2012 tarihli yazı ve eklerinde, Balyoz’da yargılanan pek çok sanığın imzasının yer aldığı belgeler dikkat çekti. Genelkurmay’ın yazısında, “Mahkemeniz tarafından bize gönderilen belgelerle ilgili Hv.K.K.lığı tarafından yapılan incelemede söz konusu belgelerin 32 sayfasının aslı, 61 sayfasının onaylı sureti, 4 sayfasının imha tutanağı sunulmuştur” denildi.

Genelkurmay yazısının ekinde yer alan belgeler arasında Hava Kuvvetleri’nin savaş jetleriyle izlediği ve fotoğrafladığı Eskişehir’deki Nakşi tarikatı mensuplarına ait Bilvanis Çiftliği’ne dair çalışmalar dikkat çekti. Tutuklu sanıklardan Orgeneral Bilgin Balanlı’nın Balyoz soruşturması çerçevesinde ifadeye çağrılmasına neden olan belgelerde, Bilvanis Çiftliği’nin havadan takibi emrini verdiği, çiftliğe hava harekâtı düzenlenmesi için plan yaptığı iddiaları yer alıyordu.

İşte tüm bu iddiaları doğrulayan ve mahkemenin de gerekçeli kararında yer verdiği delillerin gerçek olduğuna ilişkin tespit 24 maddenin 17. maddesinde yer aldı. Gerekçede “Hakan Büyük’te ele geçen flash bellekteki Bilvanis çiftliğine ilişkin bilgilerin de olmasının digital belgelerin doğru olduğunu gösterdiği” tespiti yapıldı.
<< Önceki Haber Savaş uçaklarıyla vuracaklardı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER