Savcı: Özal'ı Ergenekon zehirledi

Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Savcı: Özal'ı Ergenekon zehirledi

Ankara Cumhuriyet SavcıKemal Çetin, geçtiğimiz günlerde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ergenekon davasının sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesini aldı. İfade İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen talimatla alındı. Talimat kapsamında savcılık, şüpheli Ersöz’e sorulması için gönderdiği sorularda Özal’ın öldürüldüğünü belirtti. İfade tutanağında "Soruşturma kapsamında ‘Görevde bulunan Cumhurbaşkanına suikast ve Cumhurbaşkanını öldürmek’ suçlarından şüpheli olarak ifadenize başvurulmak için burada bulunmaktasınız" denildi.

Cumhurbaşkanı'nın Köşk'te rahatsızlandığı, kendisine müdahale edecek doktorun bulunmadığının belirtildiği ifade tutanağında, "Merhum Cumhurbaşkanının belirtilen tarihte Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde rahatsızlanarak vefat etmesi sürecindeki olaylar ve temel konularda ifadeler arasındaki çelişkiler gözetildiğinde merhum Cumhurbaşkanının organize bir şekilde işlenen cinayete kurban gittiği yönünde kuvvetli şüpheler bulunmaktadır" ifadeleri yer aldı. 

İfade tutanağında Ersöz’e, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında hükümeti yıkmaya teşebbüs suçlamasıyla yargılandığı hatırlatılarak, "İçerisinde faaliyet gösterdiğiniz yasadışı silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında 17 Nisan 1993 tarihinde Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenmek suretiyle öldürülmesi suçuna iştirak ettiğiniz sonucuna varılmıştır. Bu suçlama ile ilgili ifade veriniz" denildi. 

Şüpheli Levent Ersöz ise suçlamaları kabul etmedi. Yaklaşık üç saat süren ifade işlemi, Ersöz’ün tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirildi. 

DHA
<< Önceki Haber Savcı: Özal'ı Ergenekon zehirledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER