Savcıya yapılan suikast girişimiyle ilgili çok çarpıcı detay

Hakkâri eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder “2007'de kapattığımız faili meçhuller sürecini açma ihtimalimiz var” dedi.

Savcıya yapılan suikast girişimiyle ilgili çok çarpıcı detay

Selam Tevhid örgütü soruşturmasının eski savcısına suikast girişimi yakın geçmişimizdeki eylemleri hatırlattı. Hakkâri eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder “2007'de kapattığımız faili meçhuller sürecini açma ihtimalimiz var” dedi. Selam Tevhid terör örgütü soruşturması Savcı Adnan Çimen’den alındıktan sonra takipsizlik verilerek kapatıldı. Soruşturmada görev alan emniyet mensuplarına ise sahur baskını ile operasyon düzenlendi.

KORUMASIZ

Görevden alınan ve korumasız bırakılan Savcı Çimen’in ise suikast girişimine maruz kaldığı ortaya çıktı. Önceki gün savcılığa suç duyurusunda bulunan savcı Çimen yaptığı açıklamada aracının ön sağ tekerleğinde bulunan 5 adet bijondan 2 tanesinin söküldüğünü, 3 tanesinin ise gevşetildiğini belirterek “Bu halde trafiğe çıksam araç takla atacaktı” dedi.

Savcıya yönelik suikast girişimi yankı uyandırırken önemli isimlerden çarpıcı uyarılar geldi. Hakkâri Emniyet Müdürü Tufan Ergüder:  Selam Tevhid dosyası çok büyük bir dosya. Bazı ilişkileri ortaya çıkarabilecek bir dosyaydı. Bu dosyanın muhakkak hakim önüne gitmesi gerekiyor. Bu soruşturmayı yürüten en önemli isim de Adnan Çimen'di.

HUKUKUN YERİNİ GÜÇ ALMAYA BAŞLADI

Türkiye'de 2007'de kapattığımız faili meçhullar sürecini açma ihtimalimiz var. Türkiye'de hakkın hukukun yerini kuvvet almaya başladı. Mevzuatı da gerekirse kuvvet lehine değiştirildiği bir süreç yaşıyoruz. Bu konuda hukukun yerini güç almaya başladıktan sonra bunun bir adım ötesi zor kullanma ve faili meçhullardır.

Takipsizlik verilmesi örgütü cesaretlendirdi

CHP İstanbul Mahmut Tanal: Bu ülkede hukuk güvenliği yok herkes tehdit altında. Bu olay bir güvenlik zafiyetidir. Hukuk ve demokrasinin olduğu ülkelerde bu tür zafiyetlerin yaşanması kabul edilemez.Selam Tevhid Örgütü gibi ciddi bir soruşturmaya takipsizlik kararı verilmesi örgüt üyelerini cesaretlendirdi. Bu şekilde bir örgüt hakkında etkin ciddi bir soruşturma yapılmazsa örgüt üyeleri görevini yapan insanları da bu şekilde tehdit etmiş olur.

Adnan Çimen’in aracına yönelik sabotaj savcının soruşturduğu örgütün daha önceki suikast eylemlerini akıllara getirdi. Örgüt, başta Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu olmak üzere araçlara kurduğu bombalı düzenekle çok sayıda suikast eylemi düzenlemişti.

Karanlık odakla karşı karşıyayız

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Trafik kazaları ile çok önemli faili meçhul cinayetler yaşandı. Faili Meçhul Cinayetleri araştırma komisyonu başkanı da bir kazada hayatını kaybetmişti. Geçmişi çağrıştırıyor. Nasıl karanlık ve hukuk dışı bir odakla karşılaştığımızı gösteren bir olaydır.

Savcı koruma altına alınmalı

MHP Ankara Millet-vekili Özcan Yeniçeri: Savcının hayatına kastedilmes Türkiye’deki hukuk sisteminin ve hukuku uygulamak isteyenlerin tehdit altında olduğunu göstermektedir. Bir terör örgütünün davasına bakan savcının koruma altında olması lazım.

Üstü kapatılmasaydı halk görecekti

Bugün'ün haberine göre, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık: Örgütle ilgili çalışmalar yapan savcıya suikast girişimi veya gözdağı veriliyor. Çünkü bu örgütle ilgili soruşturma derinleştiril-seydi. Üstü kapatılma-saydı. Hakim önüne giden dosyanın içeriğinin kamuoyuyla paylaşılma-sıyla bu örgütün gerçek amacını asil Türk insanın göreceğini düşünüyordum. 

<< Önceki Haber Savcıya yapılan suikast girişimiyle ilgili çok çarpıcı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER