Şehidimizle ilgili yürek burkan detay

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 askerden jandarma er Yunus Yılmaz’ın, Elazığ’da yaşayan annesi için aldığı telefonu kargoyla göndermek isterken şehit olduğu öğrenildi.

Şehidimizle ilgili yürek burkan detay

Hakkari Yüksekova-Şemdinli kara yolundaki Harunan Karakolu'nda görevli 3 asker, Cengiz Topel Caddesi'nde yürürken yüzü maskeli 2 kişinin arkadan saldırısına uğrayarak şehit düşmüştü. Şehit olan askerlerden jandarma er Yunus Yılmaz’ın (20) Elazığ’ın Kovancılar ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Acı haber, Yılmaz’ın yakınlarına sağlık ekipleri eşliğinde iletildi. 5 kardeşin en büyüğü olduğu belirtilen şehit er Yılmaz’ın hayatını kaybettiği haberini alan aile yakınları üzüntüye boğuldu. Anne Aysel Yılmaz, oğlunun şehadet haberini aldığı anda fenalık geçirerek bayıldı. Yılmaz’a, eve gelen 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Hastaneye kaldırılan Anne Yılmaz tedavi altına alındı. Acı haberi alan Yılmaz ailesinin yakınları, aileye taziye ziyaretlerinde bulundu. 
ANNESİNE CEP TELEFONU ALMIŞ
Üzücü haberi alan Baba Saim Yılmaz, oğluyla şehit olmadan birkaç saat önce telefonla görüştüğünü anlattı. Şehit olan oğlunun, annesine cep telefonu aldığını aktaran Yılmaz, telefonu ulaştırmak için kargoya gittiğini söylediğini ifade etti. Yılmaz, şöyle devam etti: “Bu acı hepimizindir. 10 yıla yakın görev yaptım. Vatan sağ olsun." Uzman Jandarma Çavuş Ramazan Gülle’nin (36) babası Duran Gülle ise "Oğlum askerliği çok severdi, bu yolda şehit düştü.’’ dedi  Şehit Ramazan Gülle’nin Konya’nın Çeltik ilçesine bağlı Gökpınar Mahallesi'ndeki evinde büyük hüzün var. Şehit Gülle’nin yakınları, ailenin acısını paylaşmak üzere baba ocağına akın etti. Baba Duran Gülle, oğlunu en son Kurban Bayramı'nda gördüğünü ifade etti. Duran Gülle, şunları söyledi: "Ben oğlumun mesleği artık bırakmasını istiyordum. Ama o askerliği çok sevdiği için bırakmayı hiç düşünmedi. Oğlum askerliği çok severdi, bu yolda şehit düştü. En son geldiğinde de ben düşüncemi oğluma söylemiştim 'artık bıraksan oğlum' dedim. O ise ‘Baba ben askerliği çok seviyorum, hem biz orada nöbet tutmazsak siz burada rahat uyuyamazsınız’ demişti.’’  Şehit Ramazan Gülle’nin evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.
<< Önceki Haber Şehidimizle ilgili yürek burkan detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER