Selahattin Demirtaş'ın kardeşi dağa mı çıktı?

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi bir dönem parti başkanlığı da yapan Nurettin Demirtaş'ın dağda olduğu iddia edildi

Selahattin Demirtaş'ın kardeşi dağa mı çıktı?

PKK'nın eski yöneticilerinden olan Osman Öcalan, İmralı'ya gidecek isimleri değerlendirdiği konuşmasında Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın kardeşinin PKK'da olduğunu açıkladı.
 
 Bugün Gazetesi'nin haberine göre Osman Öcalan şunları söyledi:
 
İmralı’ya gidecek isimde çok tartışılmamalı. Gülten daha fazla dağı dinleyebilir. Selahattin Demirtaş’ın kardeşi olan Nurettin, şimdi dağdadır. Eski yasal partinin başkanıydı. Dağ, bu isimler üzerinde etkili olabilir, hükümet de bundan endişe duyuyor olabilir. Bu isimler dağın etkisini yaşayıp dağı gözetebilirler diye düşünülebilir. Leyla Zana da olabilir. PKK’dan bağımsız olarak Kürt hareketine değerli katkıları olan bir Kürt siyasetçisidir.”
 
AK Parti’nin Ergenekon’u etkisiz hale getirdiğini belirten Öcalan, “Eski sistemi tasfiye edip demokratik sistemi geliştirdi. Sistem değişimi ile Kürt sorununun çözümü aşamasındayız. Osmanlı sistemini değiştiren Atatürk ve merkezi sistemi tasfiye eden Erdoğan lider kişiliktir. Erdoğan bu savaşı durdurur” dedi.
<< Önceki Haber Selahattin Demirtaş'ın kardeşi dağa mı çıktı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER