Silah ve bombaların sahibi bakın kim çıktı!

İstanbul Beyoğlu’nda hurdacıya satılan mikrodalga fırının içinde 1 kalaşnikof, 2 tabanca, 2 el bombası, bomba düzenekleri ve çok sayıda mermi bulundu.

Silah ve bombaların sahibi bakın kim çıktı!

Silahlar ve mühimmatın, bir süre önce emekli bir binbaşının şehit edilmesi olayına adı karışan DHKP-C’li H.Y’ye ait olduğu, H.Y’nin annesinin evi taşırken mikrodalga fırını bir hurdacıya satmasıyla olayın ortaya çıktığı iddia edildi. Olayla ilgili H.Y’nin annesi ve evde bulunan bir kadın gözaltına alındı.

Dün Kasımpaşa, Pişmaniye Sokak’ta gezen bir hurdacı, taşınan bir evden mikro dalga fırın satın aldı. Seyyar hurdacı satın aldığı fırını Kasımpaşa’da bulunan anlaşmalı olduğu hurdacı dükkanına götürdü. Dükkanda fırın açıldı. Fırının içinden 1 kalaşnikof, 2 tabanca, 2 el bombası, bomba düzenekleri ve çok sayıda mermi çıktı. Hurdacıların haber vermesiyle, olay yerine ilçe ekipleri ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gitti. Polisler silah ve mühimmata el koyduktan sonra, hurdacıyla birlikte fırını satın aldığı eve gitti. Evdeki eşyalar çıkartılmaya devam ediyordu. Polis evin sahibi olduğunu söyleyen iki kadını gözaltına aldı. Evin bulunduğu sokağa güvenlik şeridi çeken polis, eşyaların taşındığı nakliye aracına da el koydu.

İNCELEME BAŞLATILDI

Olay yeri inceleme ve bomba imha uzmanları, hem evde hem de mikrodalga fırının satıldığı hurdacıda geniş çaplı inceleme başlattı. İncelemenin tamamlanmasının ardından el bombaları ile silah ve mühimmat incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Hürriyet'in haberine göre, silah ve mühimmatın, emekli bir binbaşının şehit edilmesi olayına adı karıştığı iddiasıyla bir süre önce tutuklanan DHKP-C’li H.Y’ye ait olduğu belirlendi. Gözaltına alınan kadınlardan birinin H.Y’nin annesi olduğu belirtildi. H.Y’nin annesinin emniyetteki ifadesinde, silahlar ve mühimmattan haberdar olmadığını söylediği belirtildi.
<< Önceki Haber Silah ve bombaların sahibi bakın kim çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER