Silahlı birlikler kentin etrafını kuşattı, emir bekliyor!

Suriye'deki muhalif kaynaklara göre, kilit konumdaki Halep şehri etrafında binlerce Hizbullah üyesi çember oluşturdu. Şii kesimlere yoğunlaşan silahlı birlikler büyük bir taarruza hazırlanıyor.

Silahlı birlikler kentin etrafını kuşattı, emir bekliyor!

  • Hizbullah askeri, Halep kenti etrafında çember oluşturmuş vaziyette.
  • En az 2 bin Hizbullah üyesi kendilerine verilecek saldırı komutunu bekliyor


Suriye'de Baas lideri Beşşar Esed'e tam destek verdiğini deklare ederek savaşın doğrudan tarafı haline gelen Lübnanlı Şii lider Hasan Nasrallah büyük bir saldırı emri vermeye hazırlanıyor. Suriye ve Lübnan'da bulunan, isimlerini açıklamak istemeyen muhalif kaynaklara göre binlerce Hizbullah askeri, Suriye'de rejimin geleceği için anahtar öneme sahip Halep kenti etrafında çember oluşturmuş vaziyette. Yenişafak'ta yer alan habere göre, özellikle Halep'in Şii bölgelerinde en az 2 bin Hizbullah üyesi kendilerine verilecek saldırı komutunu bekliyor. Bölge halkının yaşanacak şiddetli çatışmalar neden ile daha büyük bir korku yaşamaya başladığı belirtiliyor.

DAHA OYUNUN BAŞINDAYIZ

Nitekim korkunun nedenlerinden biri Halep'in önemli bazı noktalarını elinde bulunduran muhalif askerlerin, Lübnan sınırındaki Kusayr'da Esed ve Hizbullah güçleriyle savaşmak üzere Halep'ten ayrılmış olmaları. Geçtiğimiz Cumartesi günü Kusayr'da muhaliflerle çatışan Hizbullah komutanlarından biri şu açıklamayı yapmıştı: 'Halep mücadelesi çok küçük ölçekte başladı, oyunun sadece başlangıç kısmındayız. En güçlü olduklarını sandıkları yerlerden başlayacağız. Domino taşları gibi yıkılacaklar.' Hizbullah komutanı, Suriyeli muhalif güçlerin denetimindeki Şii bölgeler olan Zehra ve Nubol'a yoğunlaşacaklarını da söyledi. Öte yandan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Siyaset ve Basın Koordinatörü Luey Mikdad, şimdiye kadar Lübnan sınırları içinde hiçbir operasyon yapmadıklarını belirtti. Mikdad, ÖSO birliklerinin, sadece Lübnan'ın Suriye sınırındaki el-Hermil'den kendilerine ateş açan Hizbullah'ın kamplarını ve füze rampalarını hedef aldığını söyledi.

Bay yüzde 40

İsrail Savunma Bakanı Moshe Ya'alon, Esed'in ülkede sadece yüzde 40'lık bir bölümü denetim altında tutabildiğini söyledi. İsrailli Bakan Şam'da en az 4 bölgenin muhalif güçlerin elinde olduğunu söyledi. Ya'alon şunlşarı söyledi: 'Bizim politikamız Suriye'deki iç savaşa müdahil olmamaktır. Ancak bölgesel bir tehlikenin farkedilmesi durumu belirmediği sürece.'

Lübnan'da yine sıcak çatışma

Suriye'de Humus'un stratejik kasabası Kusayr'da devam eden Hizbullah ve muhaliflerin çatışmasının Lübnan'a da sıçradığı öne sürülüyor. Çatışmalarda 13 kişinin öldüğü belirtiliyor. Şiddetli çatışmaların özellikle Lübnan'ın Suriye sınırındaki Baalbek bölgesi ile kuzeydeki Cebel Muhsin bölgesinde yoğunlaştığı bildiriliyor.
<< Önceki Haber Silahlı birlikler kentin etrafını kuşattı, emir bekliyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER