Star gazetesinin bir yalanı daha resmen çöktü

Yaptığı yalan haberlerle kamuoyunun tepkisini çeken Star'ın bir yalanı daha resmen çöktü..

Star gazetesinin bir yalanı daha resmen çöktü

  • Star Gazetesi'nin bugün manşetten verdiği 'SGK'nın kamyonları Paralel para taşıdı' haberi yalan çıktı.
  • İddiaları yalanlayan SGK, haberin gerçek dışı olduğunu belirtti...

Gazete, SGK İstanbul İl Müdürlüğü'nde 5 milyon değerindeki 180 kamyon hurda kağıt ve bilgisayarını el altından satıldığını ve bunu paralel yapının yaptığını iddia etti. Eski İl Müdürü R.Y'yi suçlandı. Fakat söz konusu hurda kağıtların son 5 yılda vatandaşın TC kimlik numaraları ve ilaç bilgilerinin yer aldığı ilaç reçeteleri olduğu ve satılamayacağı ortaya çıktı. Satılmasının da kişisel veri güvenliği açısında suç ve tekrar aynı reçetelerin sisteme dahil edilmesiyle devlete maddi zarara uğratılacağı aktarılıyor.

İSTAÇ'A İMHA ETTİRİLMİŞ, PARA ÖDENMEMİŞ

Bu noktadan hareketle İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSTAÇ A.Ş) onaylı bir firmayla anlaşan İl Müdürlüğü bu kağıtları imha ettirdi. Bu süreçte firmaya taşınması, nakliyatı ve imhası için para ödenmediği belirtildi. Tüm süreç SGK komisyonu tarafından takip edildi. Aynı işlemi Ankara'da devlete ait işletmede yaptıran SGK ise nakliyat, taşınması ve imhası için kendi para ödedi. Diğer yandan haberde geçen  hurda bilgisayarlarında önemli bir kısmını SGK'nın Bayrampaşa'daki merkezinde bulunduğu diğer kısmının da devlete ait Hurda İşletme Müdürlüğü'ne verildiği ve paraların hesaplara yatırıldığı belirtiliyor.

DAHA ÖNCE DEFAATLE HABER YAPILDI

Söz konusu haberi daha öncede 2-3 gazetede çıkması dikkat çekiyor. Fakat STAR'da çıkan habere ilk defa  paralel yapı eklendi. Söz konusu haberin yapılma sebebinin ise geçtiğimiz sene Ankara SGK İl Müdürlüğüne vekaleten atanan R.Y'nin geri dönmesinin engellemek. Bu konuda özellikle Star'da köşe yazan bir SGK uzmanının da bu konuda çalıştığı kaydediliyor.

BİR YALANLAMA DA SGK'DAN

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bazı yayın organlarında yer alan 'SGK'nın kayıp kamyonları 'Paralel yapıya para taşımış' şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.


Söz konusu 180 kamyon hurda malzeme ile ilgili 4 müfettişin soruşturma aşamasında olduğuna değinilen açıklamada, "Haberde iddia edildiği gibi soruşturmanın üzerinin kapatılacağı ya da kapatılmak istendiğine yönelik ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Yürütülen soruşturma sonucunda hukuka aykırı eylem ve işlem tespit edilmesi durumunda ilgili personel ve diğer sorumlular hakkında idari ve adli işlemler başlatılacaktır." ifadelerine yer verildi.

SGK tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede sürmanşette yer alan ve bazı yayın organlarında 'SGK'nın kayıp kamyonları 'paralel yapıya para taşımış' başlıklı haberlerde SGK İstanbul İl Müdürlüğü depolarında muhafaza edilen ve ihale ile satılması gereken 180 kadar kamyon ve TIR'lık hurda kağıt, bilgisayar ve malzemelerin ihale yapılmadan el altından 5 milyon TL'ye satıldığı, ayrıca Bağkur'dan SGK'ya devredilen 17 kamyonluk demirbaşın kayıp olduğu ve bu konuda devam etmekte olan soruşturmanın kapatılmak istendiğine dair iddialara yer verildi.

SGK'nın yaptığı açıklamada da SGK İstanbul İl Müdürlüğü tarafından 11 Temmuz 2013 tarihinde kurum başkanlığına gönderilen yazı üzerine iddia ve belgelerin soruşturulması amacıyla Başkanlık Makamı tarafından Teftiş Kurulu Başkanlığına talimat verildiği ifade edildi.

Teftiş Kurulu Başkanlığınca 23 Ağustos 2013 tarihinde bir müfettiş görevlendirildiğinin kaydedildiği açıklamada, konunun hassasiyeti ve soruşturma sürecinin en hızlı şekilde sonuçlandırılabilmesi amacıyla müfettiş sayısı daha sonra 4 kişiye çıkarıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Halen devam etmekte olan soruşturmanın son aşamaya geldiği belirtildi. Haberde iddia edildiği gibi soruşturmanın üzerinin kapatılacağı ya da kapatılmak istendiğine yönelik ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Yürütülen soruşturma sonucunda hukuka aykırı eylem ve işlem tespit edilmesi durumunda ilgili personel ve diğer sorumlular hakkında idari ve adli işlemler başlatılacaktır." ifadelerine yer verildi.

CİHAN

<< Önceki Haber Star gazetesinin bir yalanı daha resmen çöktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER