Suriye sınırında silah sesleri

Haseki kentine bağlı Resulayn bölgesinin Türkiye sınırına yakın bölümünde silah sesleri duyuluyor.

Suriye sınırında silah sesleri

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD güçleri ile sınırda şiddetli bir çatışma sonrası 2 gün önce Resulayn'ı PYD’ye bırakmak zorunda kalan Nusra Cephesi, bu kasabayı tekrardan PYD’den geri almak için karşı saldırıya geçti.

Alınan bilgilere göre, El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi, PYD’den kuzey sınırını tamamen almak için Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan ISIS, Ahraru Şam Hareketi ve Tevhid Tugayı birlikleri ile işbirliğine giderek Resulayan-Tel Abyad'da PYD’ye karşı saldırı başlattı.

Yaklaşık 3 bin milisi ile bu akşam PYD’ye karşı saldırıya geçen Nusra Cephesi'nin, Haseka'daki Kreyfani, el-Yusufiyye ve es-Suveydiyye köylerini PYD/PKK ile yaptığı şiddetli çatışmalar sonrası geri aldığı iddia edildi. PYD'nin ise yaşanan çatışmalar sonrası Kobani ve Afrin’de bulunan YPG tugaylarından 2 bin kadar silahlı milisini Resulayn ve Tel Abyad’a takviye güç olarak yönlendirdiği öğrenildi. Resulayn ve Tel Abyad'da silah seslerinin yükseldiği ve çok şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

CİHAN

<< Önceki Haber Suriye sınırında silah sesleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER