Taha Akyol'dan önemli değerlendirmeler

Taha Akyol: "Hükümet kamuoyunu sakinleştirmeli, kamuoyu nezdindeki prestijini toparlamalı. Türkiye'nin buna ihtiyacı var."

Taha Akyol yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendirdi!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu Türkiye'nin gündemini sarsmaya devam ediyor.  Operasyonla ilgili Samanyolu Haber'e konuşan gazeteci ve yazar Taha Akyol operasyona karşı gerçekleştirilen müdahaleler ve Türkiye'nin içinde bulunduğu durumla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İşte Taha Akyol'un yolsuzluk operasyonuyla ilgili açıklamalarından satır başları;

"HÜKÜMET KAMUOYUNU SAKİNLEŞTİRMELİ"

"Düne kadar AK Parti hükümeti batılı medya tarafından, Time gazetesi tarafından yükselen yıldız olarak görülüyordu. Dünkü yazıları neden komplo değildi de bugün yaptıkları eleştiri komplo olsun? Hükümet kendini derleyip toparlamalı, kamuoyunu sakinleştirmeli, kamuoyu nezdindeki prestijini toparlamalı. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Kriz yönetimini ters davranışlarda bulunmamalı."

"POLİS ADLİ BİR SORUŞTURMADA SAVCIYA BAĞLIDIR, AMİRİNE DEĞİL"

"Kolluk kuvvetlerini düzenleyen mevcut yönetmelikler ve genelgeler var. Savcılarla, yargı hizmetleriyle polis arasındaki ilişkinin nasıl olacağı buralarda belirtiliyor. Özeti şu şekilde; Benim amirim İstanbul Emniyet Müdürü, ben emri ondan alırım. Fakat savcı beni çağırıp adli bir soruşturma görevi verdiği andan itibaren benim amirim savcıdır.  Esas amirim olan Emniyet Müdürüne böyle bir olayda bilgi veremem, bu yanlış olur.  Çünkü hazırlık tahkikatı gizlidir. Artık o polis değil adli kolluk kuvvetidir. O nedenle burada, hiç kimsenin şahsını söz konusu etmiyorum, içişleri bakanının oğlunun göz altına alındığını televizyondan öğrenmesi normaldir. "

"GÖREVDEN ALINAN POLİSLER İÇİN YARGI YOLU AÇIKTIR"

"Görevden alınan polisler için yargı yolu açıktır. Hükümetin bu tayinlerin kamu yararı sebebiyle yapıldığını ortaya koyması lazım. Geneli hakkın bir şey diyemem. Her bir kişi idare mahkemesine dava açabilir."

"SAVCI ATAMALARI NORMAL"

"Davaya iki yeni savcı atanması normaldir. Bu tarz büyük ve geniş davalarda, dava yükünün hafiflemesi için bu olasıdır. Fakat burada savcılar evrensel hukuk kurallarına uymalıdır. Davanını yükünü hafifletme bilinci ile hareket etmelidir. 

Hukuk matematik gibi değildir. Görüş ayrılıkları olabilir. Bu görüş ayrılıklarında da işleyişin olması için üç savcıdan ikisinin kararına yada imzasına bakılması normaldir." 

"DIŞ MİHRAK SÖYLEMLERİNE İTİBAR EDİLMEMELİ" 

"Aralarında maddi, organik, örgütsel, bilimsel ilişki bulunmayan çeşitli olayları tesadüfen aynı zaman geldi diye veya zihnimizdeki bir şablona uydu diye birbirlerine bağlayıp 'bunun ardında MOSSAD var, İsrail var, dış güçler var, faiz lobisi var, ya da ılımlı islamın arkasında amerikan emperyalizmi var diye AK Parti'ye ve cemaate kemalist kesimin yönelttiği suçlamalar var. Bu tür komplo teorileri söylemlerinde somut kanıt olmadıkça itibar edilmemesi lazım. "

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Taha Akyol'dan önemli değerlendirmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER