Tahşiye sanığı El Kaide için canlı bomba olmak istemiş

14 Aralık operasyonuna gerekçe yapılan El Kaide bağlantılı Tahşiye Grubu’na yönelik dava dosyasında şok bir bilginin yer aldığı ortaya çıktı.

Tahşiye sanığı El Kaide için canlı bomba olmak istemiş

Sanıklardan Mehmet Nuri Ataç’a ait yazışmalarda “Kaderimde canlı bomba olmak var” ifadelerinin yer aldığı, şahsın El Kaide’ye katılmaya çalıştığı belirlendi. El Kaide terör örgütü ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle 2010 yılında Tahşiyeciler gruba yönelik yapılan soruşturmanın sonunda hazırlanan iddianamede çok çarpıcı bilgiler yer alıyor.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Teknik ve fiziki takip sonunda iddianamede yer alan deliller arasında sanıklardan Mehmet Nuri Ataç’ın canlı bomba olmak istediğine ilişkin mail yazışmaları yer alıyor. Söz konusu kişinin e-postalarda sürekli cihat bölgelerini takip ettiği anlatılarak şu ifadelere yer veriliyor:

MÜNAFIKLARA KARŞI EYLEM

“Kendisinin de sözde cihat bölgelerine giderek yasa dışı El Kaide terör örgütü adına savaşmak istediği, canlı bomba olma özlemi içerisinde olduğu, cihat için insanın önce bilgi olarak da kendini hazırlaması gerektiği şeklinde düşüncelerinin bulunduğu...”

Mehmet Nuri Ataç'ın bir mailinde “Kaderimde canlı bomba olmak var” ifadesini kullandığı görülüyor.  Söz konusu mail trafiğine ilişkin: “Herkesin kaderinin alnına yazıldığını, kendisinin de kaderinde canlı bomba yazıldığını, münafıklara karşı eylem yapacağını, Müslümanlar’a zarar vermeyeceğini' belirttiği” ifadelerine yer verildi. İddianamede Ataç’ın El Kaide'ye katılmak üzere bazı görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

HEDEFTE ÜNLÜ İSİMLER

Örgütün hedefinde tanınmış kişilerin olduğu bu yönde bir isim listesi hazırlandığı anlatılıyor.  Hazırlanan iddianamede listede yer alan kişilerle ilgili şu ifadeler yer aldı: “Türkiye'de Sabetaycı olan iş adamları, medya, halkla ilişkiler, reklam, Terakki Vakfı okullarının ünlü mezunları, siyaset, Bülbül deresi kabristanında yer alan bazı soy isimleri, ordu mensupları, sanat dünyası, akademisyenler ve ilim adamları, Fevziyeliler Işıklılar Derneği Yönetim Kurulları, ilgili çıkarılan isim listeleri ile kendi yapacakları çalışmalara ve eylemlere karşı hazırlık içinde olduklarının değerlendirildiği.”

İSTANBUL DIŞINDA DA SİLAH

İddianamede, Bahçelievler'deki evde ele geçirilen patlayıcı maddelerin dışında da 2 şüphelide ruhsatı olmayan silah, tüfek, mermi ve fişeklerin ele geçirildiği görülüyor. Niğde'de yapılan aramada, Hizbullah ile özdeşleşen Takarof marka tabanca ve şarjörü, 2 av tüfeği 300’den fazla fişek ele geçirildi. Yine şüphelilerden Muhammet Emin Karakaya'nın ikametinde; 1 adet 7.65 mm çapında ruhsatsız tabanca ve 25 adet yabancı menşeli 9 mm parabellum fişek elle geçirilmiş. Şüphelilerden Naci Mumcu'da ruhsatsız tabanca ve mermiler ele geçirilmiş.

"KANAS MARKA SİLAH ALIP EL KAİDE'YE KATILACAĞIM"

İddianame, Mehmet Nuri Ataç’ın 17 Ocak 2010 tarihinde gece yarısı yaptığı e-mail yazışmalarında El Kaide’ye katılmak istediğini, bomba ve silah uzmanı olmayı amaçladığını ve bunun için bin dolar daha bulursa Kanas marka silah alacağını belirten yazışmalar yer alıyor:

EL KAİDE’YE ÜYE YAPACAĞIM

“Cihat bölgelerine gitmek istediğini, burada bomba ve silah uzmanı olmak istediğini, sonra (Bom -Güm) demekle canlı bomba eğiliminde olmaya devam ettiğini, parasının tamam olduğunu ancak bin dolar daha olsa orada kendisine Kanas marka silah alacağını, başka bir şahsın daha olduğunu gelirse onu da El Kaide’ye üye yapacağını...”

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Tahşiye sanığı El Kaide için canlı bomba olmak istemiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER