Tahşiyecilere kumpas iddiası böyle çöktü

Tah­şi­ye­ örgütüne yönelik so­ruş­tur­ma dos­ya­sın­da yer alan mah­ke­me ka­rar­la­rı ‘ayar­lan­mış ha­kim­ler­le kum­pas­’ id­di­asını çökertti.

Tahşiyecilere kumpas iddiası böyle çöktü

Bu ev­rak­la­rın ba­zı bö­lüm­le­ri 14 Ara­lık med­ya­ya bas­kı ope­ras­yo­nu­nun fez­le­ke­sin­de yer al­dı. Tahşiyecilere kumpas kurulduğu iddiası ‘14 Aralık Medyayı Susturma’ operasyonundaki mahkeme kararlarıyla çöktü. Tahşiye sanıklarıyla ilgili izleme kararı veren hakimlerden biri Balyoz sanıklarını serbest bırakan Oktay Kuban diğeri ise Balyoz sanıkları hakkındaki yakalama kararını kaldıran Oktay Açar.

Tah­şi­ye­ örgütüne yönelik so­ruş­tur­ma dos­ya­sın­da yer alan mah­ke­me ka­rar­la­rı ‘ayar­lan­mış ha­kim­ler­le kum­pas­’ id­di­asını çökertti. Bu ev­rak­la­rın ba­zı bö­lüm­le­ri 14 Ara­lık med­ya­ya bas­kı ope­ras­yo­nu­nun fez­le­ke­sin­de yer al­dı. Buna göre Tahşiyeciler hakkındaki izleme kararında Bal­yoz sa­nık­la­rı ile Dur­sun Çi­çe­k’­in tah­li­yesi yö­nün­de ka­rar veren Ha­kim Ok­tay Ku­ban’ın imzası var.

BAL­YOZ VE KA­FES’TE TAH­Lİ­YE KARARI VERDİ

Ku­ba­n, İs­tan­bul 12. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’n­de gö­rev yap­tı­ğı sı­ra­da Tah­şi­ye gru­bu li­de­ri Meh­met Do­ğan, Meh­met Nu­ri Ta­ran, Mus­ta­fa Kaplan’­la bir­lik­te 39 ki­şi hak­kın­da 18 Ara­lık 2009’da tek­nik araç­lar­la iz­le­me ka­ra­rı ver­di.

Gurubun tek­nik araç­lar­la iz­len­me­si ka­ra­rı­nı ve­ren Ku­ban, Bal­yoz ve Ka­fes Pla­nı da­va­la­rı ve Dur­sun Çi­çe­k’­in tu­tuk­lan­ma­ya yö­ne­lik koy­du­ğu şerh­ler ve sa­nık­la­rın tah­li­ye­si yö­nün­de ver­di­ği ka­rar­lar­la gün­de­me gel­miş­ti. Ku­ban ‘Ka­fe­s’ so­ruş­tur­ma­sı kap­sa­mın­da ha­zır­la­nan ve mah­ke­me­ce ka­bul edi­len id­di­ana­me­ye mu­ha­le­fet şer­hi koy­muş­tu. ‘Ka­os Pla­nı­’nın al­tın­da im­za­sı bu­lu­nan  Kur­may Al­bay Dur­sun Çi­çe­k’­in de tah­li­ye edil­me­si yö­nün­de oy kul­lan­mış­tı.

Ge­çen haf­ta da tu­tuk­la­ma ta­le­biy­le mah­ke­me­ye sevk edi­len Harp Aka­de­mi­le­ri Ko­mu­tan Yar­dım­cı­sı Kor­ge­ne­ral Yur­da­er Ol­can, Tüm­ge­ne­ral Ab­dul­lah Da­lay ve avu­kat Yu­suf Eri­ke­l’­i tu­tuk­suz yar­gı­lan­mak üze­re sa­lı­ver­miş­ti.

DİĞER İMZA AÇAR’IN


Yi­ne ay­nı dö­nem İs­tan­bul 11. Ağır Ce­za Ha­ki­mi Ok­tay Aça­r’­ın da Tah­şi­ye­ci gru­bu­nun tek­nik araç­lar­la ta­kip edil­me­si ka­ra­rı­na im­za atan ha­kim­ler­den ol­du­ğu, fez­le­ke­de yer alan ev­rak­lar­la or­ta­ya çık­tı. Açar ilk ola­rak 102 Bal­yoz sa­nı­ğı hak­kın­da çı­ka­rı­lan ya­ka­la­ma ka­ra­rı­nı kal­dır­ma­sıy­la gün­de­me gel­miş­ti. Mİ­T’­in Ta­raf Ga­ze­te­si ya­zar­la­rı ve Prof. Dr. Meh­met Al­ta­n’­ın din­len­me­si yö­nün­de mah­ke­me ka­rar­la­rın­da da im­za­sı vardı.


'TERÖR DEDİLER ÖRGÜT ADI YOK SİLAH DEDİLER SİLAH YOK'

22 Tem­muz sa­hur ope­ras­yo­nu ve de­va­mın­da­ki ope­ras­yon­lar kap­sa­mın­da tu­tuk­la­nan 5 es­ki em­ni­yet mü­dü­rü, med­ya­ya yö­ne­lik 14 Ara­lık ope­ras­yo­nu kap­sa­mın­da da ‘si­lah­lı te­rör ör­gü­tü­ne üye ol­ma­k’ suç­la­ma­sıy­la tu­tuk­lan­dı. Avu­kat Ke­mal Şim­şek, “Gö­rev­le­rin­den do­la­yı im­za­la­ma­la­rı ge­re­ken ad­li ev­rak­lar ken­di­le­ri­ne de­lil ola­rak gös­te­ril­di. Ör­gü­tün adı­nı so­ru­yor­su­nuz. Ör­gü­tün adı yok. Si­lah bu­nun ne­re­sin­de di­ye so­ru­yor­su­nuz. O yok. Hi­ye­rar­şi ne­re­sin­de, o yok. Yıl­lar­ca te­rör so­ruş­tur­ma­la­rı yap­mış mü­vek­kil­ler, ken­di­le­ri için açık­la­nan ka­ra­rı gü­le­rek kar­şı­la­dı­” şek­lin­de ko­nuş­tu.

'KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ'

Ha­kim Açar, 14 Ağus­tos 2009’da ara­la­rın­da Meh­met Do­ğan, Meh­met Nu­ri Ta­ran, Mus­ta­fa Kap­la­n’­ın da ol­du­ğu 30 ki­şi hak­kın­da tek­nik araç­lar­la iz­le­me ka­ra­rı ver­di.

Hem Ku­ban, hem de Aça­r’­ın ver­di­ği ka­ra­rın ge­rek­çe­sin­de şu ifa­de­ler yer al­dı:

“Suç iş­len­di­ği­ne da­ir kuv­vet­li şüp­he bu­lun­du­ğu an­cak baş­ka su­ret­le de­lil el­de edi­le­me­ye­ce­ği an­la­şıl­dı­ğın­dan, şüp­he­li­le­rin ka­mu­ya açık yer­ler­de­ki fa­ali­yet­le­ri­nin ve iş yer­le­ri­nin, tek­nik araç­lar­la iz­len­me­si, giz­li ola­rak ses ve gö­rün­tü kay­da alın­ma­sı ka­ra­rı­nın 4 haf­ta sü­rey­le ka­rar ve­ril­di.”

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Tahşiyecilere kumpas iddiası böyle çöktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER