Tehlikeye dikkat çekti: İnternete sansür yeraltı sitelerine yarar

Bülent Korucu, internete sansür uygulanmasıyla birlikte yaşanacak tehlikeye dikkat çekti..

Tehlikeye dikkat çekti: İnternete sansür yeraltı sitelerine yarar

Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, Samanyolu Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

Bülent Korucu, adı yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışan bakanlar ve oğullarıyla ilgili aklanma temennisinde bulunup, özellikle hukukun temel bir ilkesi olan 'doğal yargıç' ilkesinin altını çizerek şunları söyledi:

''Demokratik hukuk devletlerinde insanlar aklanmak için bağımsız doğal yargıç ilkesine göre tayin edilmiş, atanmış mahkemelerde bu işin arayışını yaparlar. Aklanma hakkı insanların en tabii haklarından bir tanesidir. 'Doğal yargıç ' ilkesi hukukun en temel kavramlarından bir tanesidir. Aleyhte özel mahkeme yanlış olduğu kadar lehte özel mahkeme, özel yargıç, özel savcı, özel polis de o kadar yanlıştır.''

Gazeteci Bülent Korucu ayrıca, son günlerin bir diğer tartışma konusu olan internet yasaklarına da değindi. Her şeyden önce bu yasakçı mantalitenin revize edilmesi gerektiğini söyleyen Korucu, bu tür gelişmelerin, Türkiye'nin medya  özgürlüğü, basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ve internet özgürlüğü adına negatif olduğunu belirtti.

Korucu, yeni internet tasarısıyla birlikte legal sitelerin zorla illegaliteye dönüştürüleceğini söyleyerek, bunun yeraltı sitelerine yarayacağını ifade etti.

Adları rüşvet  ve yolsuzluk iddialarıyla anılan Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 17 Aralık'tan sonra ilk kez iddialara ilişkin konuşmuş, 'hesabını veremeyecekleri hiçbir şeyin olmadığını' söylemişlerdi...

<< Önceki Haber Tehlikeye dikkat çekti: İnternete sansür yeraltı sitelerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER