Terör ve İslam bir arada tutulamaz

Avusturya Dışişleri Bakanı, ülkeye dönüşü sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Terör ve İslam bir arada tutulamaz

Paris’teki terör saldırılarına karşı yapılan dayanışma yürüyüşlerine katılmak için Fransa’ya giden Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, ülkeye dönüşü sonrası Die Presse gazetesine gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaşananları ‘İslam ve terör bir arada tutulamaz. Bütün Müslümanları genel şüpheli ilan etme gibi bir bakış vahim olur.’ ifadeleriyle değerlendiren Kurz ‘Ancak bu yaşananların arkasında bir ideoloji olduğunu görmek zorundayız: Değerlerimizle uyuşmayan, mücadele etmemiz gereken siyasal İslam’ dedi.

Camilere ve başörtülü kadınlara yönelik saldırıları kınıyorum

Güvenlik politikalarının yanında Avrupa ile Müslüman dünyası arasındaki diyalogun güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kurz, Avusturya’da camilere ve başörtülü kadınlara yönelik saldırıları da kınadığını belirtti. Terörün Müslümanlara saldırı gibi yanlış reaksiyonları da beraberinde getirdiğini belirten Kurz ‘Problemlerimizi ciddiye almamız lazım. Sıkıntı yaşanan alanların düzenli bir şekilde kontrol edilmesi gerekiyor.’ dedi.

Avusturya’da önümüzdeki hafta meclise gelecek olan İslam Yasası’na ilişkin sorulara da cevap veren ‘Yasa teklifine ilişkin mecliste oturumlar olacak ve bu oturumlara İslam Cemaati temsilcileri de davet edildi.’ şeklinde konuştu. Avusturya’da şubat ayında planan Pegida gösterilerinin ortak yaşama yardımcı olmayacağını belirten Kurz ‘Politik İslam gibi tehlikeli akımlara mücadele ederken Müslümanlara karşı olumsuz bir hava oluşmasına da müsade etmemeliyiz.’ dedi.

CHA
<< Önceki Haber Terör ve İslam bir arada tutulamaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER