Tufan Ergüder'in ailesi yaşadıklarını ilk kez anlattı

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını unutturmak için özgür medyaya ve polislere yapılan operasyonlar vicdanları kanatıyor.

Tufan Ergüder'in ailesi yaşadıklarını ilk kez anlattı

Eski Hakkâri Emniyet Müdürü Tufan Ergüder’in kızı Reyyan Ergüder, babasının terör örgütü üyeliğiyle tutuklanmasına şu sözlerle tepki gösteriyor: “Babamın tek suçu, hayatını terörle mücadeleye adamakmış.”

14 Aralık özgür medyaya darbe operasyonunda tutuklanan eski Hakkâri Emniyet Müdürü Tufan Ergüder’in ailesi, yaşananlara anlam veremiyor. Hacer Ergüder, şimdiye kadar terörle mücadeledeki başarılarıyla ismini duyuran hayat arkadaşının terör örgütü üyesi olarak suçlanmasından büyük üzüntü duyduklarını belirtiyor. Yıllardır büyük zorluklara göğüs gerdiklerini dile getiren Hacer Ergüder şunları söylüyor: “Hakkâri’ye tayin edildiğimizde, şehre arabamız taşlanarak girdik. Şırnak’tayken de evimize suikast girişimi yapılmıştı. Narkotik şubede de uyuşturucu çeteleriyle mücadele etti. Mart ayında, Emniyet’teki tasfiyelere tepki olarak görevinden istifa etti, İstanbul’a döndükten kısa süre sonra da emekli oldu. Şimdi ise eşimi Tahşiye soruşturmasıyla suçluyorlar. Dosya o kadar boş ki, televizyondaki konuşmalarını, tweet’lerini, yazılarını soruyorlar.”

Eşinin zorlu görev sürecinde seve seve ona eşlik ettiğini dile getiren Ergüder, 25 yıllık hayat arkadaşıyla gurur duyduğunu anlatıyor. Tufan Ergüder’in, 22 Temmuz sahur operasyonunda boş dosyalarla gözaltına alınan devre arkadaşlarının uğradığı haksızlıkları çekinmeden gündeme getirdiğini hatırlatan Hacer Ergüder, “Tufan Bey’in son dönemde yazdığı yazılar PKK üzerine, Selam-Tevhid üzerineydi. Master tezi de Öcalan’la alakalıydı. Yıllarca terör örgütleriyle mücadele eden birinin bu örgütleri bilmesi çok normal. Yaptıkları birilerini rahatsız etmiş ki, şimdi terör örgütü üyesi denilerek zulmediliyor.” diye konuşuyor.

Ergüder’in kızı Reyyan Ergüder de, yıllarca terörle mücadele eden babasından ancak terör örgütlerinin rahatsız olacağını ifade ediyor. Reyyan Ergüder şunları aktarıyor: “Yaklaşık 15 yıl İstanbul’da kaldık, ailemle birlikte tatile gittiğimi hiç hatırlamıyorum. Hafta sonu tatili olmayan bir insan, netice itibarıyla can tehlikesi olan bir meslek, para için yapılması mümkün değil. Vatan millet için böyle çalıştı. Bunların karşılığı şimdi bu olmamalı. Bir keresinde ezan okunur okunmaz bomba patlamıştı ve babam direkt çıkmıştı. Oranın şartları zordu, teravihten sahura kadar eylemler olurdu, ses bombası ve molotof atılırdı. Dünyayı isteyen bir insan asla böyle bir şeye katlanmaz.”

Cizre’de babasına yapılan suikast girişimini hiç unutamadığını vurgulayan Reyyan Ergüder, “Babamın bizi duvarın dibine sakladığını hatırlıyorum. Biz çok küçüktük ama duvarın kenarında oturup silah seslerini duyduğumuzu hatırlıyorum. Bu işi vatan için yapmayan biri ailesini bu tehlikeye atar mı?” diyor.ZAMAN
<< Önceki Haber Tufan Ergüder'in ailesi yaşadıklarını ilk kez anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER