Türkçe Olimpiyatları'na yasak, İran olimpiyatlarına destek

Türkçe Olimpiyatları yasaklanmaya çalışılırken, İran'ın Uluslararası Olimpiyatlar Merkezi tarafından üniversite öğrencileri için düzenlenen Olimpiyatlarına kapı aralandı.

Türkçe Olimpiyatları'na yasak, İran olimpiyatlarına destek

14 yıldır düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatları bu yıl Tahran’da gerçekleşecek. Kimya ve istatistik dalında da düzenlenecek olan bilim olimpiyatları’na Ermenistan, Suriye, Çin, Kıbrıs gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’deki üniversitelerden de katılım bekleniyor.

Bir yandan Hizmet Hareketi’nin okul, dershane ve yurt gibi kurumlarına gidilmemesi yönünde halka propaganda yapılırken bir yandan da 11 yıldır düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nı yaptırılmayacağı ifade ediliyor. Ancak İran İslam Cumhuriyeti Sanjesh Organizasyonu Uluslararası Olimpiyatlar Merkezi tarafından üniversite öğrencileri için düzenlenen Uluslararası Matematik, Kimya, İstatistik Olimpiyatları’na kapı aralandı. 

Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgide 5/2/2014 ve 4262301 kayıtlı yazı doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Uluslararası İlişkiler Birimi’nce 28 Şubat 2014 tarihinde Türkiye’deki üniversitelere yazı gönderildi. Zaman gazetesinin haberine göre, Genel Sekreter V. Fatma Nur Gümüşsoy Uncu elektronik imzalı yazıya göre 15. Uluslararası Matematik Olimpiyatı (UMO), 7. Uluslararası Kimya Olimpiyatı ve 1. Uluslararası İstatistik Olimpiyatı bu yıl 15-20 Ağustos tarihlerinde Tahran’da gerçekleşecek. Uluslararası Matematik Olimpiyatları 14 yıldır İran tarafından düzenleniyor. İranlı öğrencilerin yanı sıra Afganistan, Ermenistan, Azerbaycan, Çin, Kıbrıs, Malezya, Suriye gibi ülkelerden de öğrenciler bu organizasyona katılıyor. Ağustos ayında Tahran’da düzenlenecek olimpiyatlara Türkiye de katılacak.

Dışişleri Bakanlığı’nın teşviki ile Türkiye’nin de yer alacağı olimpiyatlarda katılımcıların yol masrafları haricindeki giderlerini İran karşılayacak. Olimpiyatlara başvurular temmuz ayı ortasına kadar yapılabilecek. Olimpiyatların her bir dalında bütün üniversitelerden 5 öğrenci + 1 veya 2 öğretim görevlisi katılım gösterebilecek.


<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyatları'na yasak, İran olimpiyatlarına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER