Türkiye tarihinde görülmemiş bir YASAK!

Türkiye üzerinde oynanan oyunları deşifre eden ve yayınlandığı her bölümüyle milyonları ekran başına kilitleyen Şefkat Tepe dizisi yasaklanmaya çalışılıyor.

Türkiye tarihinde görülmemiş bir YASAK!

Türkiye tarihinde görülmemiş bir şey yaşandı. Konya Valiliği, yayınlandığı her bölümüyle izlenme rekorları kıran Şefkat Tepe dizisinin çekimini yasaklayan bir yazı yazdı. Yasağın gerekçeleri tam anlamıyla skandal. Son sezon için alınan izin ortadayken valilik çekim mekanları ile ilgili izin alınmadığını öne sürüyor. İşte basına sansürün ulaştığı son nokta ve akıl almaz yasağın detayları.

Türkiye üzerinde oynanan oyunları deşifre eden ve yayınlandığı her bölümüyle milyonları ekran başına kilitleyen Şefkat Tepe dizisi yasaklanmaya çalışılıyorSkandal yazı, Konya Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü'ne ait... Yazıda 4 yıldır Konya'da çekimleri devam eden diziyle ilgili iznin iptal edildiği belirtiliyor. Sıralanan gerekçeler ise tam anlamıyla birer skandal... 

İlk gerekçe Müze Müdürlüğüne bağlı mekanlarda yapılacak çekimlerle ilgili bilgi verilmediği iddiası. Dizinin çekim alanları arasında kırsal bölgedeki mağaralar da var. Kastedildiği tahmin edilen bu mekanlarla ilgili alınan izinse ortada.  



Yapımcı Salih Asan, Tek Türkiye dizisinden bu yana 8 yıldır şehirde çekim yaptıklarını ve kendilerine bu izin dışında hiçbir ön şart sunulmadığını belirtiyor. Ancak valilik, daha önce sezonluk izni çekim için yeterli kabul ederken, gönderdiği son yazıda her bölüm için bilgi verilmesinin bir şart olduğunu ve bu şartın yerine getirilmediğini öne sürüyor. 

Valilik, çekimlerin ardından mekanların eski haline döndürülmesiyle ilgili bir detayı da yasağına gerekçe yapmış. Ancak çekimleri devam eden bir dizinin sürekli kullanılan mekanlarıyla ilgili sunulan bu gerekçe de inandırıcı değil. Son madde ise tam anlamıyla şok edici.... 

Valilik, dizinin bir bölümünde yer alan ve Efendiler Efendisinin teşrif ettiği bir rüyayı içeren sahneyi 'kamuoyunda tepki gördü' diyerek, iptal gerekçesi sayıyor. Organize bir kampanya ile karalanmaya çalışılan sahne, sektörün ustalarından, ilahiyatçılara kadar ilgili tüm kesimlerin onayını almıştı. Bu gerçek bir yana "Ne zamandan beri dizilerin içeriği valilik izninin iptaline gerekçe teşkil etmeye başladı?" sorusu da cevapsız. 



Yasak çabasının savunulacak hiç bir yanı olmasa da acilen cevaplanması gereken 4 soru var

- Aynı mekanda iki farklı dizi için çekimler 8 yıldır aynı prosedürle sorunsuz devam ederken, ne oldu da birden bire çekim izni iptal edildi?

- Öne sürülen şartlarla ilgili hiçbir ihbarname göndermeden, il genelinde 31 ilçeyi de kapsayacak şekilde apar topar verilmiş bir yasak kararının açıklaması nedir?

- Dizilerin içerikleri, ne zamandan beri, çekim izni iptaline gerekçe teşkil etmektedir?

- Bugüne kadar, tecavüz sahnesinden, aile içi ahlak dışı ilişkilere kadar pek çok tepki çeken konu ve sahnesiyle kamuoyunda infiale sebep olmuş onlarca yapım aile kanallarında prime time kuşaklarında kendine yer bulmuşken, içeriği çekim yasağına gerekçe olmuş tek bir dizi oldu mu?

<< Önceki Haber Türkiye tarihinde görülmemiş bir YASAK! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER