Türkiye tarihinde görülmemiş olaya tepkiler çığ gibi!

İlk olarak samanyoluhaber.com'un duyurduğu Türkiye-Pakistan uçağında yaşanan Upgrade(Koltukta bir üst sınıfa yükseltmek) skandalı sonucu milletvekilinin uçaktan indirilmesine vatandaştan büyük tepki geldi.

Türkiye tarihinde görülmemiş olaya tepkiler çığ gibi!

Türkiye bu gece tarihi bir skandal olayı daha yaşadı. Millet tarafından seçilen bir milletvekili yine milletin kendi uçağından indirilmeye çalışıldı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından yapılan uygulamalara tepki göstererek Ak Parti'den istifa eden bağımsız milletvekili  Muhammed Çetin, kural gereği milletvekillerinin 'Upgrade' (Koltukta bir üst sınıfa yükseltmek) edilmesi gerekirken, burada kendisine yine ekonomi boarding (uçuş) kartı verildi. Milletvekili olan Çetin kendi özlük hakkını kullanarak THY uçağında boş olan Business koltuklardan birine oturdu. Fakat iddialara göre milletvekililerin hepsinin kullandığı bu hak, Çetin'e kullandırılmadı ve kabin ve yer hizmetleri görevlileri milletvekilini uyararak kendi koltuğuna geçmesini istedi. Bağımsız milletvekili  Muhammed Çetin, bir milletvekili özlük hakkı olan 'Upgrade' hakkını kullanmakta ısrar edince, hiçbir gerekçe gösterilmeden sadece 'yukarıdan gelen talimatla' uçaktan indirilmek istendi. Türkiye tarihinde görülmemiş bu olayı ilk olarak samanyoluhaber.com'un duyurmasının ardından diğer haber sitelerinde ve bir anda sosyal medyada yankılanmasıyla birlikte yasakçı ve engelci zihniyet geri adım atmak zorunda kaldı. Saat 20.00'da kalması gereken uçak saat 23.05’te havalandı.

İşte sosyal medyada milletin vekiline yapılan çirkin davranışa gösterilen tepkilerden bazıları...


Hüseyin Özkaya ?@ozkayahuseyin 
Utanmazlığın, rezilliğin böylesi: THY, zorla uçaktan indirmeye çalıştığı Milletvekili Muhammed Çetin'e bir de dava açacakmış!

İdris Bal ?@idrisbal 
Muhammed Çetin beye yapılan muamele büyük bir ayıptır. Akıl tutulması ve basiret bağlanması bu oksa gerek. Bu zihniyet herzaman kaybeder...

fuatavni ?@fuatavni 
AKP‘den istifa eden bağımsız milletvekili Muhammed Çetin‘i polis zoruyla uçaktan indirmeye çalışıyorlar. Yaşasın muz diktatörlüğü.

Emre OĞUZ ?@oemre 
Sözün bittiği yerdeyiz: AKP'den istifa eden Milletvekili Muhammed Çetin, THY uçağından zorla indirilmek isteniyor

mukaddes ?@mukaddesemanet 
Muhammed Çetin'e değil millete saygısızlık.. "Emir yukarıdan" demişler. Şükürler olsun ki o "yukarı"nın da yukarısı var. #YalanManşetTerörü

Lütfü Türkkan ?@LutfuTurkkan 
THY'nın AKP'den istifa eden Milletvekili Muhammed Çetin'i sebepsiz uçaktan indirmek istemesini kınıyorum.

önder deligöz ?@onderdeligoz 
muhammed çetin'in shaber'de anlattıkları büyük bir skandal.

Bulent Kenes ?@bkenes
MV Muhammed Çetin, Shaber'de THY çiftliğinin rezilliklerini anlatıyor. Kamu şirketini babalarının çiftliği gibi kullananlara yazıklar olsun

FuRKaN ?@atlgnfrkn
Muhammed çetin in THY den indirilmek istenmesi tamamen acizligin dusmuslugun ifadesi.

Hasan Erden ?@HsnErdn
AKP nin vekili değilde milletin vekili olmayı tercih ettiğinden dolayı Muhammed Çetin e THY engeli 

Neytullah Andıç ?@neytullahandic 
Muhammed çetin Thy uçağından indirilmek isteniyormuş bu nasıl bir rezalet ya rab

T.C nuray ?@nnnzubeyde 
AKP‘den istifa eden bağımsız milletvekili Muhammed Çetin‘i polis zoruyla uçaktan indirmeye çalışıyorlar. bu nasıl olabilir ..nerdeyiz bizz!?

gonulaksoz ?@aksozgonul 
THY açıklaması skandal: Muhammed Çetin uçak içinde şirket aleyhine konuşup rencide etmiş,THY de Çetin'i uçuşlara upgrade etmeme kararı almış

Hekimoğlu ?@hekimoglu_72
Milletvekili Muhammed Çetin Bey'e THY'nin tavrı kabul edilemez. Milletvekilleri'nin özlük hakları TBMM'nin ve milletin koruması altındadır."


<< Önceki Haber Türkiye tarihinde görülmemiş olaya tepkiler çığ gibi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER