Türkiye'den taşları yerinden oynatacak operasyon!

Müzakerelere iktidar değişikliği sebebiyle ara verilirken taraflar görüşmelere canlılık kazandırması beklenen önemli bir adım atıyor.

Türkiye'den taşları yerinden oynatacak operasyon!

  • İki temsilci de Atina ve Ankara’da eş seviyede kabul görecek

Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin müsteşar seviyesindeki özel temsilcileri, ülkelerini resmen tanımayan Yunanistan ve Türkiye’de eş zamanlı olarak ağırlanacak.

Kıbrıs’ta müzakerelere Güney’deki iktidar değişikliği sebebiyle ara verilirken taraflar görüşmelere canlılık kazandırması beklenen önemli bir adım atıyor. Zaman'da yer alan habere göreTürkiye, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden Özel Temsilci Andreas Mavroyannis’i bu ay sonuna kadar ağırlamaya hazırlanıyor. Rum lider Nikos Anastasiadis’in Özel Temsilcisi Mavroyannis, Türk Dışişleri Bakanlığı’nda temaslarda bulunacak. Eşzamanlı olarak da KKTC’nin Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, Atina’da Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından kabul edilecek. İki ülkenin resmen tanımadığı ülke temsilcilerini kabul etmesi ciddi bir adım olarak değerlendiriliyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile dün Ankara’da konuk ettiği KKTC’li mevkidaşı Özdil Nami, flaş gelişmeyi ve müzakerelerin seyrini masaya yatırdı. Davutoğlu, karşılıklı temsilci ziyaretleri için “Bu önemli bir psikolojik eşiğin aşılmasıdır.” dedi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre iki temsilci de Atina ve Ankara’da eş seviyede kabul görecek. Şu aşamada bakan seviyesinde değil; müsteşar veya müsteşar yardımcısı seviyesinde bir görüşme planlanıyor. Ancak Ankara’nın bakan seviyesinde bir görüşmeye de rezervi yok. Türk tarafının zamanla seviyesinin yükselebileceğini düşündüğü görüşmeler sonrasındaki hedefi uluslararası bir toplantının tertip edilmesi. Ancak Rum ve Yunan tarafı bugüne kadar bu teklife olumsuz yaklaşıyordu.
<< Önceki Haber Türkiye'den taşları yerinden oynatacak operasyon! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER