Türkiye'nin gündemine oturan Zahide Nine konuştu!

Zahide Nine: "Olaylar başka bir yere gidiyor. Artık eyleme son versinler."

Türkiye'nin gündemine oturan Zahide Nine konuştu!

  • Eylemcilere verdiği tepkiyle gündem olan Zahide Nine konuştu.
  • 'Gezi olayları değil bu, başka bir yere gidiyor.'
  • 'Ben bir parti mensubu değilim. Siyasetçi değilim.'
  • 'Ülkem, memleketim için çırpındım.'
  • 'Pişman değilim. Doğrusu neyse onu söyledim.'

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan gruba gösterdiği tepkiyle gündeme gelen "Zahide Nine" pişman olmadığını belirterek, "Taksim diyorsun bayrağın yok. Garip bir durum. Yani Gezi olayları değil bu, başka bir yere gidiyor. Belli bu yani. Orada tepkimi gösterdim. Düşüncelerimi aktardım" dedi.

Topkapı'da bir otelde kalan 3 çocuk annesi 71 yaşındaki emekli hemşire Zahide Özay, babasının İstiklal Savaşı gazisi olduğunu söyledi. Bir iş için gittiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden döndüğü sırada, basın açıklaması yapan grubu gördüğünü ifade eden Özay, "Orada çevik kuvvet de vardı. Yorgun, bitkin bir haldeydiler. O manzarayı görünce, 'Bu memleket nereye gidiyor. Bu memleket kolay kazanılmadı' dedim. Ondan sonra basın açıklaması yaptılar" diye konuştu. 

Özay, ardından grubun yürüyüşe geçtiğini kaydederek, "Orada da yakaladım. Onlara, 'Siz de bu memlekette, yaşıyorsunuz, ben de. Siz de bu bayrak altında yaşıyorsunuz ben de. Bu memleketin ekmeğini yiyorsunuz, neden nankörlük yapıyorsunuz?' dedim. Taksim diyorsun bayrağın yok. Garip bir durum. Yani Gezi olayları değil bu, başka bir yere gidiyor. Belli bu yani. Orada tepkimi gösterdim. Düşüncelerimi aktardım" ifadelerini kullandı.  

Gruptan bir kişinin kendisine tepki gösterdiğini anlatan Özay, şöyle devam etti:

"Yanıma gelen kişi, 'Para mı verdiler sana da böyle konuşuyorsun' dedi. Ben bir parti mensubu değilim. Siyasetçi değilim. Memleketime 35 yıl hizmet etmişim. Görev yapmışım. Fakir fukaranın doğumunu yaptırmışım. Halka fedakarlık yaptığım, her şeyi paraya dökmediğim için hiçbir şeyim yok. Gördüğünüz gibi otel odasında kalıyorum. Peynir ekmek, poğaça yiyorum. Otel parası veriyorum. Böyle yaşıyorum. Böbrek hastasıyım. Bana para teklifi yapılmadı. Yapılsa bile ben satılık bir insan değilim.  Ülkem, memleketim için çırpındım. Memleketimin yüksek menfaati neyi gerektiriyorsa onu konuşurum." 

"Zahide Nine" eylemcilere de seslenerek şunları dedi:

"Yaptığımdan pişman değilim. Neden olacağım? Doğrusu neyse onu söyledim. Ben söyleyeceğimi söyledim. Aldıysalar almışlardır. Artık eyleme son versinler. Devlet aldığı mesajı aldı. Yeter artık. Kırılan dökülen camlar var. Emniyet teşkilatı bu kadar yorgun. İnan ki ayakta duramıyorlar. Mesaj alındı. Artık memleket daha fazla zarar görmeden bu eylemlere bir son vermek lazım. Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız da bu eylemleri dikkate alarak bir şeyler yapacaklardır elbette. Bunu devam ettirmek anlamsız artık. Kırılıyor dökülüyor. Bunlar memleketin cebinde çıkıyor." 

AA
<< Önceki Haber Türkiye'nin gündemine oturan Zahide Nine konuştu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER