Uludere olayına dair ilginç itiraflar!

Meclis Uludere Komisyonu, teslim olan terör örgütü itirafçısının iddialarını konuştu. O ifadede, köylülerin arasında PKK'lıların da bulunduğu yer aldı.

Uludere olayına dair ilginç itiraflar!

Uludere olayı ile ilgili, olay yerinde bulunduğunu belirten bir teröristten, çok konuşulacak itiraflar geldi... Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen bu itiraf ifadeleri, Meclis Uludere Komisyonu'nda masaya yatırıldı. 

Samanyolu Haber TV'den Ahmet Doğan'ın haberine göre; Terörist ifadesinde, Uludere'de bombalanan köylülerin arasında PKK'lıların da olduğunu anlattı. 

İşte itirafçının o şok açıklamaları:
 
"Haftanın karargahına ait beyaz renkli Toyota marka araçla yanımıza geldiler. Aracı terörist kullanıyordu. Hep birlikte bir süre sohbet ettik. Sohbet esnasında... isimli terörist Uludere bölgesinde (34) vatandaşın ölümü ile ilgili olarak  ‘olayın meydana geldiği gün ben ve …  ölen gurubun içindeydik. İkimizde o bölgede oturan ailemizi ziyaret etmeye gidiyorduk. Dikkat çekmemek için kaçakçılık yapan grupla birlikte hareket ediyorduk. Hatta grubun içinde ikisi de benim kardeşimdi. Hep birlikte sınır hattına yaklaştığımızda uçak sesleri gelmeye başladı. Uçak seslerini duyunca ... ben kendimizi kayalıkların arasına attık. Uçaklar uzaklaştıktan sonra kaçakçıları kontrol ettik hepsi ölmüştü. İki kardeşimde ölenlerin içindeydi. Onların da ölmüş olduğunu gördükten sonra …. ile birlikte askerlerin geleceğini düşünerek  Haftanin bölgesine geri döndük. Ancak, baharın gelmesiyle birlikte bu olayın intikamını mutlaka alacağız” şeklinde beyanda bulundu. Bunun dışında bir bilgim yok. Bildiğim kadarıyla halen örgüttedir.”
 
Muhalefet, teröristin bu açıklamalarının somut bir delil olarak kabul edilemeyeceğini belirtip raporda yer almamasını talep etti. 

CHP'li İsa Gök, "Grubun içinde PKK'lıların olduğunu söyleyip bombardımanı meşru hale getirmek istiyorsunuz" dedi. 

AK Parti'li komisyon üyeleri ise başsavcılıktan gelen belgenin bulgu niteliğinde olduğunu kaydedip ifadenin raporda yer alması gerektiğini belirtti. 

Yapılan oylama sonucunda itirafçı teröristin anlattıkları Uludere raporuna girdi.
 
Uludere raporunun bugün açıklanması bekleniyordu. Ancak teröristin itirafları sebebiyle gelecek haftaya kaldı...

SAMANYOLU HABER TV - Ahmet DOĞAN
<< Önceki Haber Uludere olayına dair ilginç itiraflar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER