Uygur Türkleri için ortak açıklama

Çin'in Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylarla ilgili memur, işçi ve işveren örgütleri ile çeşitli sivil toplum örgütleri ortak açıklama yaptı.

Uygur Türkleri için ortak açıklama

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan olaylarla ilgili memur, işçi ve işveren örgütleri ile çeşitli sivil toplum örgütleri ortak açıklama yaptı.Basın toplantısına, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TİSK Başkanvekili Erol Kiresepi, TZOB Başkan Danışmanı Hasan Hüseyin Coşkun katıldı. 

TOBB İkiz Kuleler'deki toplantıda, 20 milyonu aşkın Müslüman Uygur Türkünün yaşadığı Özerk Bölge de, dini inançlarını yaşamaları yasaklanan Türk soydaşların baskı ve şiddete maruz kaldığı vurgulandı. Açıklamada binlerce Uygur Türkü'nün yaşamını yitirdiği ifade edildi. Türkiye-Çin ilişkilerine büyük önem verdiklerini belirtilen ortak açıklamada "Yaşanan haksızlığa ve insan hakları ile bağdaşmayan uygulamalara sessiz kalamayız. Uygur Özerk Bölgesi'nde din ve vicdan hürriyetini baskı altında tutan uygulamalar büyük bir zulme dönüşmüştür" denildi. 

Açıklamada ayrıca "Yaşanan toplumsal huzursuzluğun bir güvenlik problemine dönüşmemesi için, insanların en doğal hakkı olan din özgürlüğü üzerindeki baskı ortadan kaldırılmalıdır. Bu kapsamda; Doğu Türkistan'da yaşanan olayları ve atılması gereken adımları üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşlara taşıma kararı aldık." denildi. 

<< Önceki Haber Uygur Türkleri için ortak açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER