Vali resmi açıklama yaptı, haberi yalanladı

Çorum Valisi Sabri Başköy, basında yer alan 'Bakan Valiyi Fırçaladı' haberini yalanladı ve durumu açıkladı.

Vali resmi açıklama yaptı, haberi yalanladı

Çorum Valiliği resmi bir basın duyurusu yaptı. Açıklamada, "Bakan Valiyi Fırçaladı" ve "Bakan Güler Helikopterle Stada İndi Protokol Toz İçinde Kaldı" şeklinde çıkan haberlerin kesinlikle gerçek dışı olduğu ifade edildi.

İşte Valilik tarafından yapılan basın açıklaması:

"Bazı basın yayın organlarında; "Bakan Valiyi Fırçaladı" ve "Bakan Güler Helikopterle Stada İndi Protokol Toz İçinde Kaldı" şeklinde haberler yer almıştır. 

İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler 25 Ekim 2013 Cuma günü saat 12:15'te , Devlet eski Bakanı ve İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Sayın Bekir Aksoy'un annesinin cenaze törenine katılmak üzere helikopterle Çorum'un Mecitözü İlçesine gelmiştir. Sayın Bakanımız helikopterle  ilçe stadına iniş yapmadan kısa bir süre önce, stadın zemini toprak olduğundan, toz yapmaması için sulanmıştır. Bu tedbire rağmen helikopterin inişi sırasında yine de toz olabileceğinden dolayı protokol dahil bütün karşılamaya gelenler tozdan etkilenmemeleri için araçlarına binmeleri hususunda uyarılmışlar ve araçlarına binmişlerdir. 

Helikopterin inişi sırasında zeminin sulanmasına rağmen bir miktar toz olmuş ancak Sayın Bakanımızı karşılamaya gelenler araçlarında olduklarından tozdan etkilenmemişlerdir.

Cenaze merasimi programı hiçbir aksamaya meydan verilmeden uygulanmış ve nihayetinde Sayın Bakanımız aynı alandan helikopterle uğurlanmıştır. Bu uğurlama sırasında da helikopter kalkış yapmadan önce uğurlamaya gelenler Sayın Bakanımızla vedalaşmış ve helikopterin kalkışı sırasında da toz olabileceği düşüncesi ile yine vedalaşanlar arabalarına binmişler ve helikopterin kalkışı ondan sonra gerçekleşmiştir. 

Bazı basın yayın organlarında; "Bakan Valiyi Fırçaladı" ve "Bakan Güler Helikopterle Stada İndi Protokol Toz İçinde Kaldı" şeklinde çıkan haberler kesinlikle gerçek dışı olup, İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler, cenaze merasimi programının hiçbir aksamaya meydan verilmeden uygulanmasından dolayı, uğurlama sırasında şahsıma teşekkürlerini ifade etmişlerdir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Sabri BAŞKÖY
Çorum Valisi


<< Önceki Haber Vali resmi açıklama yaptı, haberi yalanladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER