Yakalanan PKK'lı uzun süredir tedavi görüyormuş!

Tedavisine Göz Yumulan PKK’lı, Kobani Zafiyetini Kapatmak İçin Yakalanmış!

Yakalanan PKK'lı uzun süredir tedavi görüyormuş!

Geçtiğimiz günlerde Hükümet’e yakın bazı gazetelerde PKK’nın Hakkâri bölge komutanı olduğu söylenen 'Rızgar' kod adlı Selman Ateş'in Diyarbakır’da yakalandığı duyurulmuştu. Selman Ateş’in Kobani protestoları kapsamında Diyarbakır’ı karıştırmaya geldiği belirtilmişti.

Haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Selman Ateş isimli PKK’lının, Kobani’de yaşanan çatışmalarda yaralandığı için tedavi amacıyla Diyarbakır’a getirildiği ve uzun süredir tedavi görmekte olduğu öğrenildi. Valilik ve Emniyet’in PKK’lının tedavi gördüğünden haberdar olduğu kaydedildi.

Diyarbakır’da Tedavi Gördüğünü Valilik ve Emniyet Biliyordu!

Ülkemiz Suriye sınırının kontrolsüz ve denetimsiz olması nedeniyle mülteciler arasında birçok teröristin illegal yollardan Türkiye’ye girdiği, bunlardan bir kısmının eylem amaçlı, bir kısmının ise tedavi amaçlı geldiği istihbarat raporlarına yansımıştı.

Kobani’de çıkan çatışmalarda yaralanan PKK’lı Selman Ateş’in sınırı illegal olarak geçerek Şanlıurfa’da bir hastaneye geldiği, buradan bir ambulansla Diyarbakır’a sevk kediliği öğrenildi.

Selman Ateş isimli PKK’lının Diyarbakır’da uzun süredir tedavi gördüğünün Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından bilindiği ancak süreç nedeniyle müdahale edilmediği kaydedildi.

Kobani Protestoları Sonrasında Yakalanması Dikkat Çekti


'Rızgar' kod adlı Selman Ateş 13 Ekim 2014 günü Diyarbakır’da yapılan operasyonla tedavi gördüğü hastanede yakalandı.

Selman Ateş’in uzun süredir Diyarbakır’da tedavi görmesine rağmen Kobani olayları sonrasında yakalanması ve Diyarbakır’ı karıştırmaya geldiğinin söylenmesi dikkat çekti. Bu durum, operasyonun Kobani protestoları sırasında olaylara müdahalede yaşanan zafiyetin üzerini örtmek amacıyla yapıldığı şeklinde yorumlandı.
<< Önceki Haber Yakalanan PKK'lı uzun süredir tedavi görüyormuş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER