Yalan rüzgarının yeni hedefi Kimse Yok Mu!

Son dönemde yalan, iftira haberleriyle ve bunlara ilişkin aldığı tekziplerle gündeme gelen Yeni Akit gazetesi, bugün de sayfalarından yalan ve iftirayı eksik etmedi.

Yalan rüzgarının yeni hedefi Kimse Yok Mu!

  • Akit, Kimse Yok Mu'nun Suriye'ye yaptığı 50 milyon liralık yardımı görmezden geldi.
  • Suriye'de İHH ile MİT'in yardım yaptığını ama Kimse Yok Mu'nun isminin bile duyulmadığını öne sürdü.
  • Oysa Türkiye'den giden yardımlar MİT ve İHH üzerinden değil Kızılay üzerinden yapılıyor.

Bugüne kadar Suriyelilere 50 milyon lira değerinde yardım yapan Kimse Yok Mu derneğinin buna ilişkin çalışmaları, iftira ve yalan bültenine dönüşen Akit gazetesinde hiç yer bulmadı. Gazetede yer alan Atme isimli kampa ise İHH ile MİT'in yardım yaptığını, Kimse Yok Mu'nun isminin bile duyulmadığını öne sürüyor. Halbuki Kimse Yok Mu derneği, topladığı yardımları sıfır noktasında Kızılay'a teslim ediyor, bu yardımları İHH ya da MİT değil, Türkiye'nin resmi yardım kuruluşu olan Kızılay yapıyor.

'LAF YERİNE HİZMET EDEN BİR KİMSE YOK MU VAR'

Yeni Akit gazetesinin ‘İHH ve MİT'ten başka Kimse Yok Mu?' haberine Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz'den resmi Twitter hesabından açıklama geldi. Cingöz, “Laf yerine hizmet eden bir Kimse Yok Mu var. 10 milyonu buldu Suriyeli mağdur mazlum. 200 bine yaklaştı ölüm. 3 yıldır bir an bile dur durak bilmeden yara saran bir Kimse Yok Mu var.” dedi. Bugüne kadar 50 milyon TL'nin üzerinde Suriyelilere yardım yaptıklarını belirten Cingöz, “100 bini aşmış mağdur ve mazlum Suriyeli kardeşimiz var. Geçen hafta 11 TIR yardım malzemesi bağışı yapıldı.” şeklinde açıklama yaptı. Yeni Akit gazetesinin utanması gerektiğini söyleyen Cingöz, “10 binlerce Suriyeli çocuğumuza verdiğimiz eğitim desteğimiz var. Sadece bu ay 1000 adet Suriyeli savaş mağduru yetimimize başlattığımız burslarımız var. Filan kampa gittik MİT vardı, Kimse Yok Mu yoktu kıyasınla gazeteciliğinden, mantığından dön, düşün ve dediğinden utan. Kızılayı, AFAD dururken yanında STK'larla MİT'i İnsani Yardım Derneği de yaptınız" şeklinde açıklama yaptı.

KİMSE YOK MU BM İLE ORTAK ÇALIŞIYOR

Kimse Yok mu Derneği ayrıca BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile ortak yürüttüğü kampanyayla birlikte  2 ay süre ile 200 TL tutarındaki banka kartları şeklinde ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Cingöz, “UNHCR mültecilerin problemlerini yerinde tespit eden, eğitim, sağlık gibi alanlarda yanında olan bir kurum. Türkiye'de de bu yardım çalışmaları ile ilgili karar vermiş durumdalar. Bu çerçevede de dört aydır dernek yetkililerimiz BM yetkilileri ile görüşme halinde idi. Görüşmeler neticelendi ve bu karar üzerine Türkiye'de konteyner ve çadırda yaşamayan sağlık, eğitim gibi ihtiyaçları olan 17 bin Suriyeliye 3 buçuk milyonluk bir nakdi yardım gerçekleştireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu. Cingöz ayrıca BM yetkililerinin fonlanmayı üstlendiğini saha çalışmalarının yani kişilerin belirlenmesi ve kartların bastırılmasını ise kendilerinin üstlendiğini kaydetti.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de bulunan Türkmen, Kürt ve Arap sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışmaları ile toplanan yardım malzemeleri Suriye'ye doğru yola çıkmıştı. Toplamda 11 TIR olan yardım malzemelerinin 5 tanesi Ümraniye'den hareket etti. Yardım TIR'ları, Gebze den 1, Kocaeli'nden 2, Ankara'dan 2 ve Kırşehir'den 1 olmak üzere toplamda 11 TIR bölgeye doğru yola çıktı. "Yükümüz Kardeşlik" kampanyası kapsamında yola çıkan yardım malzemeleri Suriye'de Hama, Halep gibi şehirlerde yardım bekleyen Suriyeli mültecilere dağıtıldı.

Kimse Yok Mu Suriye'ye TIR yardımları gönderiyor

Suriyeli savaş mağdurlarının ilk günden itibaren yanında olan Kimse Yok Mu, soğuk kış şartlarının ağırlaştığı ve açlık tehlikesinin bulunduğu bölgelere yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Savaştan birinci derecede etkilenen çocuk ve kadınlar başta olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine hız kesmeden yardımlarına devam eden Kimse Yok Mu, AFAD başkanlığında yürütülen ve birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası için yardım TIR'larını bölgeye göndermeye devam ediyor.

‘Sana ihtiyacım var' kampanyası kapsamında yapılan yardımlar

Yaklaşık 1,5 milyon liralık  11 tır yardım malzemesi, 31 Ocak Cuma Günü Kilis'ten yola çıktı. Isı yalıtımlı ve su geçirmez çadırların da aralarında bulunduğu yardım malzemesi Türkiye ile Suriye arasındaki tampon bölgede Suriye'deki savaştan etkilenen başta çocuk ve kadınlar olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kimse Yok Mu'nun 'Öncü Pınar Sınır Kapısı Çadırkenti'ne göndereceği 11 tır yardım malzemesi 500 çadır, 125 ton un, çocuk bezi, mama, bisküvi, biberon, çocuk battaniyesi, çocuk kıyafeti, sabun, çamaşır -bulaşık deterjanı, şampuan, gıda malzemesi, 7 bin battaniye ve halı vardı.

<< Önceki Haber Yalan rüzgarının yeni hedefi Kimse Yok Mu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER