Yeni Akit'in 'hayalet imamı' bakın kim çıktı

Yeni Akit Gazetesi'nin “Hayalet imamlar” başlıklı haberine konu olan Tamer Barış Terkeşli hakkında Havuz Medyası'nın amiral gemisi olarak bilinen Sabah Gazetesi'nde yer alan yazılar şok etti.

Yeni Akit'in 'hayalet imamı' bakın kim çıktı

Yeni Akit Gazetesi'nin “Hayalet imamlar” başlıklı haberine konu olan Tamer Barış Terkeşli'nin “suç işlemek amacıyla kurulan örgütün yöneticisi olmak, tehdit, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal" iddialarıyla suçlanıp bir süre cezaevinde kaldığı ortaya çıktı.

Yerel medyada onlarca kez haber konusu olan ve halen Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması devam eden Terkeşli, Havuz Medyası'nın amiral gemisi Sabah'ın Güney eki tarafından da iki defa yazı konusu yapıldı. Sabah Gazetesi Güney İlleri Temsilcisi Ersin Ramoğlu, Terkeşli'yi  “Adanalı Parsadan” olarak tanımlayarak “Aklı başında adamları kandırmak çok özel bir yetenek ister. Bu adamda bu yetenek var demek.” diye yazmıştı. Ramoğlu, Terkeşli'nin Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in adını kullandığını kaleme almıştı.

Yeni Akit Gazetesi'ne Paralel yapılanmayı en ince ayrıntısına kadar deşifre edip, yapılanmanın işleyişi ile ilgili dehşet bilgiler verdiği öne sürülen Barış Terkeşli tehdit, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlalden 2011 yılının son aylarında gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Terkeşli, uzun süre cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında dava halen devam ediyor. Terkeşli ile ilgili Havuz Medyası'nın amiral gemisi olarak bilinen Sabah gazetesinin o dönem hem Adana hem de Ankara bölge ekleri yayın koordinatörlüğünü yapan Ersin Ramoğlu yazdı. Ankara'daki görevine son verilen Ramoğlu halen Sabah'ın Güney İlleri Temsilciliği görevini sürdürüyor. Ramoğlu, 31 Ekim 2011 tarihli yazısında şunları anlattı: “Aklı başında adamları kandırmak, çok özel bir yetenek ister. Bu adamda bu yetenek var demek. Geçenlerde F.Y. ile birlikte gözaltına alınan ve mahkemece tutuklanan Tamer Barış Terkeşli'den söz ediyorum. Sevgili Mustafa Tuncel ile cemaat dahil Adana Büyükşehir Belediyesi'nde kandırmadığı kişi kalmadığı için adı Parsadan'a çıkmış adamın… Kendini Ömer Çelik'in 'danışmanı' ve cemaatin de önemli ismi olarak tanıtan Terkeşli, 'istihbarattanım' yalanlarıyla da millete hava basmış. Aynı tezgahla dört kardeşini de belediyeye yerleştirmiş. Belediyede bazı bayanların gizlice videolarını çektiği de iddia edilen badem bıyıklı dolandırıcının, kum ocakları, müteahhitler ve bazı çalışanları haraca kestiği konuşuluyor. Önüne geleni kandıran Terkeşli bir tek polisi aldatamadı. Hadi adam belediyecileri kandırdı ama cemaati nasıl kandırdı, vallahi anlayamadım.”

"MİT MENSUBUYUM DİYE TANITTI"

Sabah Gazetesi Güney İlleri Temsilcisi Ersin Ramoğlu'nun ikinci yazısı ise 12 Ocak 2012 tarihinde. “Yeni Parsadan'lar” başlıklı yazısında Ramoğlu, Terkeşli'nin kendisini MİT mensubu olarak tanıttığını anlatıyor. Ramoğlu, “Adam örgüt lideri, adam şantajcı, tehdit etmediği kimse kalmamış, zaten bu yüzden içeride ya” diye başladığı makalede, şunları anlatıyor: Suç işlemek amacıyla kurulan örgütün yöneticisi olmak, tehdit, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından cezaevinde yatan birinin iddiaları ne ölçüde doğrudur? Adam örgüt lideri, Adam şantajcı… Tehdit etmediği kimse kalmamış. Onu bir kere gördüm… "MİT mensubuyum" demişti. Ciddiye almadım tabii. Sonra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in 'adamı' olduğunu yaymış önceleri. Yani sicili oldukça kirli biri… "Allah birdir" sözü dışında tek doğrusu olmayan bir adam Parsadan...İşi gücü insanları tehdit etmek, şantajla çıkar sağlamak… Kasayı tam dolduramadan kodese girmesine içerlemiş olmalı ki yine önüne gelene çalmış karayı...İspatı yok, delili yok, kısacası her şeyi belgesiz. Adamla ilgili ilk haberi SABAH Güney 24 Ekim 2011 tarihinde 'Parsadan' başlığıyla manşetten vermiş.ZAMAN
<< Önceki Haber Yeni Akit'in 'hayalet imamı' bakın kim çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER