Yeni Akit'in sürmanşet haberi bildiğin yalan çıktı!

Akit Gazetesi, bugün yine aslı astarı olmayan, yalan bir habere imza attı.

Yeni Akit'in sürmanşet haberi bildiğin yalan çıktı!

Sürmanşetten verdiği haberde, Cumhuriyet SavcıMuammer Akkaş'ın; rüşvet, yolsuzluk ve kara para aklama operasyonun ikinci gözaltı dosyasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı yerine Zaman Gazetesi'ne verdiğini iddia etti ama sitelerin haberi verdiği saate bakmaya akıl edemedi...

BELGELENDİ DİYOR ANCAK BELGE YOK

Baştan aşağı yalan ve iftiralarla dolu haberde "... Zaman Gazetesi’ne sızdırıldığı belgelendi. " deniliyor. Ancak, Akit, iddia ettiği gibi bir belge gösteremedi. Zaman.com.tr'de girilen ikinci operasyonun başladığı yönündeki haberi, 'belge sızdırmak yalanına' dayanak olarak gösterdi. Akit, 'sızdırma belgelendi' diye başladığı yalan haberini, "Kamuoyu, 17 Aralık operasyonunun 2. ayağına ilişkin bilgileri Gülen Cemaati’nin yayın organı Zaman Gazetesi’nin internet sitesinden öğrendi. Savcı Akkaş’ın, 17 Aralık operasyonunu Zaman Gazetesi üzerinden duyurması, “Savcı-Zaman Gazetesi birlikteliği deşifre oldu” şeklinde yorumlandı." diye bitirdi. Habere başlarken "belgelendi", bitirirken ise "yorumlandı" şeklinde çelişkili ifadeler kullanması, söz konusu haberin, temelsiz bir karalama olduğunu açıkça ortaya koydu.

ZAMAN 2. OPERASYON HABERİNİ BAZI SİTELERDEN 26 DAKİKA SONRA GİRDİ

"2. operasyon haberini Zaman Gazetesi duyurdu" iddiasını Zaman.com.tr'ye girilen son dakika haberiyle çarpıtan Akit, aynı zamanda ilgili haberi diğer sitelerin de girdiğini görmezden geldi. Zaman.com.tr, sözü edilen ikinci operasyon haberini, birçok televizyon alt yazı geçtikten dakikalar sonra, emniyet muhabirimiz Fazlı Mert'in gönderdiği haber metniyle duyurdu.

RADİKAL YARIM SAAT ÖNCE SİTESİNDEN DUYURDU
Akit Gazetesi, haberinde, söz konusu ikinci operasyonu Zaman Gazetesi'nin saat 14:00'te duyurduğunu vurguluyor. Ancak, aşağıdaki küpürden de anlaşılacağı gibi, Radikal gazetesi, internet sitesinden operasyonun başlayacağını saat 13:34'te duyurdu. Zaman Gazetesi'nin, iddia edildiği gibi operasyonun yapılacağı ilk haber yapan Radikal'den tam 26 dakika sonra girdi. Diğer internet siteleri de bu saatten sonra, ikinci operasyon haberini manşetten son dakika olarak verdi.



<< Önceki Haber Yeni Akit'in sürmanşet haberi bildiğin yalan çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER