Yeni Asya yazarından sert tepki

Yeni Asya Gazetesi Yazarı Cevher İlhan, hükümet yetkililerinin iftiralarını eleştirerek ‘’cemaatleri hedef alırsanız, dini hizmeti baltalamış olursunuz’’ dedi.

Yeni Asya yazarından sert tepki

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, partisinin Bursa’da düzenlenen il ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında, cemaatlere yönelik sarf ettiği ‘‘biz varsak varsınız, biz yoksak yoksunuz, her şeyin garantisi biziz’’sözleri tepki çekmeye devam ediyor. 

Yeni Asya Gazetesi yazarı Cevher İlhan, Arınç’ın açıklamalarını Samanyolu Haber’e değerlendirerek Ak Parti yokken de cemaatlerin var olduğunu vurguladı. 

’Bu hükümet varsa cemaatler olacaktır, biz varsak siz varsınız, biz yoksak siz yoksunuz’ temeli olmayan, aslı astarı olmayan, hatta hiçbir anlamı olmayan bir ifadedir. Çünkü bu hükümet olmadan da cemaatler vardı, bu hükümetten sonra da cemaatler olacaktır ve her zaman iman ve Kur’an hizmetine, Kur’an-ı Kerim’e, imana, İslam’a, din eğitimine- öğretimine ve hizmetlerine  devam edecektir.’’diyen İlhan cemaatlerin varlığının siyasi partilere bağlı olmadığının altını çizdi.

Cevher İlhan’a göre, siyasi partiler dünyevi ve geçici, cemaatler ise her zaman var olacak.

İlhan, özellikle büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası hükümet yetkililerinin hizmet hareketini hedef alan kara propaganda ve ötekileştirici söylemlerinin ‘‘dine karşı bir baltalama hareketi olduğunu’’ ifade etti.  İftiraları kınayan Yeni Asya Gazetesi yazarı ‘’Bunun gibi, siz cemaatleri, başta nur talebeleri olmak üzere, diğer camiaları kötüleyen, onları yaftalayan, onları adeta itibarsızlaştıran hareketlerde bulunursanız Türkiye‘deki dini hizmeti baltalamış olursunuz.Türkiye’deki cemaatler manevi oluşumların temel taşlarıdır’’ şeklinde konuştu

<< Önceki Haber Yeni Asya yazarından sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER