Yeni MİT yasasıyla Zerrab kurtarılacak mı?

Yeni MİT yasasıyla Zerrab kurtarılacak mı? sorusu akıllara geldi.. İlginç düzenlemedeki detaylar..

Yeni MİT yasasıyla Zerrab kurtarılacak mı?

  • Türkiye'yi istihbarat devletine dönüştüreceği iddia edilen yeni MİT yasasıyla Rıza Zerrab cezaevinden mi kurtarılacak? 
  • Yasada yer alan bir düzenlemenin rüşvetten tutuklu işadamı Zerrab'ı kurtarmak amaçlı olduğu öne sürülüyor..
  • Yeni MİT yasasının 7. maddesine eklenen son paragraf dikkat çekti..

Yeni MİT yasasıyla ilgili tartışmalar bitmiyor. Türkiye'yi istihbarat devletine dönüştüreceği endişesi yaşanan yasa MİT'e sınırsız yetkiler veriyor. Takip, dinleme ve operasyon yetkisinden tutun da kişilerin bütün özel bilgilerine kadar MİTin kontrolü altında olacağı iddia ediliyor. 

76 milyon vatandaşın şüpheli olarak görülebilmesinin önünü açtığı savunulan MİT yasasının gözden kaçan bir maddesi tartışma meydana getirdi. MİT yasasıyla bakanlara rüşvet vermekten tutuklu İranlı işadamı Rıza Zerrab cezaevinden mi çıkarılmak isteniyor ?

Bunu akla getiren düzenleme ise yeni MİT yasasının 7. maddesine eklenen, "Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu veya hükümlü bulunanlar, milli güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde Dışişleri Bakanı'nın talebi üzerine, Adalet Bakanı'nın teklifi ve Başbakanın onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilir veya başka bir ülkede tutuklu ve hükümlü bulunanlar ile takas edilebilir." şeklindeki son paragraf...

Mevcut MİT yasasında olmayan ve yeni yasaya eklenen düzenleme dikkat çekiyor. Rıza Zerrab'ın 2013 yılında rüşvet karşılığı Türk vatandaşı yapıldığı iddiası gündemde. Ancak Zerrab'ın vatandaşlık serüveni ilginç. İranlı Zerrab'ın 2012 yılında ticaret sicillerinde uyruğu Sansik Adaları olarak görülüyor.

Şimdi MİT yasasındaki bu düzenlemeyle Zerrab'ın Türk vatandaşlığı dışındaki başka uyruğu üzerinden cezaevinden çıkarılması için çalışma yapılacağı iddiaları tartışılıyor.

<< Önceki Haber Yeni MİT yasasıyla Zerrab kurtarılacak mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER