Yeni basın kartları görücüye çıktı

İşte mayıs ayında yürürlüğe girecek yeni basın kartları...

Yeni basın kartları görücüye çıktı

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, basın kartlarını yeniledi. Bugüne kadar belirli aralıklarla değiştirilen basın kartları için bu yıl ilk kez farklı bir uygulama gerçekleştirildi. Yeni kartlar için üç seçenek hazırlandı ve bunlar gazetecilerin oyuna sunuldu. Oylamada, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı üç örnekten 3'üncüsü oyların yüzde 78'ini aldı. Hem yapılan oylama sonucunda, hem de gazeteci örgütlerinden gelen öneri, talep ve eleştiriler doğrultusunda yeni basın kartları belirlendi.

Yeni kartın ölçüleri, taşıma kolaylığı sağlaması açısından dünya standartlarına uygun hale getirildi. Yeni kartlarda, kullanıcının dijital fotoğrafı, kişiye özel kart seri numarası, sahteciliğe karşı yüksek teknolojik özelliğe sahip hologram ve kan grubu gibi kişisel bilgiler bulunuyor. Oylamaya sunulan kart ile yeniden düzenlenen kart arasındaki en büyük değişiklik ise, "Başbakanlık" ibaresinin büyütülüp, BYEGM ibaresinin küçültülmesi oldu.
 
Yeni basın kartı ile birlikte basın trafik kartında da bazı değişiklikler gerçekleştirildi. Yine gazetecilerin öneri ve talepleri çerçevesinde, son bir yıldır kullanımda olan basın trafik kartlarının ön yüzünde bulunan fotoğraf ve kimlik bilgileri kaldırıldı. Kimlik bilgileri arka yüze eklendi. Yeni trafik kartlarında fotoğraf bulunmaması kararlaştırıldı. 



<< Önceki Haber Yeni basın kartları görücüye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER