Yeşilay'dan en acı itiraf

Yeşilay başkanı İhsan Karaman, gençliği zehirleyen uyuşturucuyla ilgili önemli bir itirafta bulundu. Karaman, uygulanan tedbirlerin derde deva olmadığını söyledi.

Yeşilay'dan en acı itiraf

Türkiye'de uyuşturucuyla mücadelede en yetkili isim olan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman gençliği ve çocuklarımızı tehdit eden uyuşturucunun her geçen gün daha da korkunç bir hal aldığını belirtti. 

Karaman konuyla ilgili "Ülkemizde özellikle son yıllarda yeni üretilen her gün pıtırak gibi yeni bir örneği ortaya çıkan sentetik uyuşturucu uyarıcı haplar vesilesiyle gençliğimiz arasında, öğrencilerimiz arasında uyuşturucu madde bağımlılığının giderek yayıldığını görüyoruz."dedi

Yeşilay'ın İstanbul'da iki yılda yaptığı bir çalışmaya göre uyuşturucu okullarda hızla yayılıyor. Karaman'ın deyimiyle rakamlar uykularımızı kaçıracak cinsten. Karaman, acı tabloyla ilgili "Lise birinci sınıf öğrencilerinin ağırlığını oluşturduğu bir grup içerisinde her 10 öğrenciden bir tanesi yasa dışı uyuşturucuyu kullanmış. bu çok gözümüzü açması gereken bir rakam ve gece sıcak yataklarımızda bizi rahat uyutmayacak bir rakam çünkü hepimiz aynı gemideyiz. " ifadelerini kullandı.

Yeşilay Cemiyeti Başkanı çok önemli bir itirafta da bulunuyor. Bugüne kadar alınan polisiye tedbirlerle başarılı olunamadığını söyleyen Karaman, bundan sonra yeni yöntemler uygulayarak uyuşturucu belasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtiyor. 

Karaman bu konuda Yeşilay Cemiyeti'nin yapması gereken çalışmaları da şöyle sıralıyor.


Bizim sahaya insanlara eğiticilere, kamu otoritesinin önüne yeni ve farklı bir teklifle çıkmamız lazım. uyuşturucu madde bağımlılığı mücadelesi önleme çalışmaları, zarar azaltımı, tedavisi ve rehabilitasyonu bu dört başlıkta yeni şeyler söylemenin zamanı gelmiştir.




<< Önceki Haber Yeşilay'dan en acı itiraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER