Yoğun güvenlik önlemlerinin sırrı çözüldü!

Yoğun güvenlik önlemlerinin sebebi gelen ihbar mektupları...

Ergenekon'da karar günü

Ergenekon davasının karar duruşması için alınan yoğun güvenlik önlemlerinin nedeninin, terör örgütü DHKP-C'den mahkeme heyetine yönelik saldırı ihbarlarının olduğu öğrenildi. Sakız Adası'nda yakalanan DHKP-C'lilerden birinin isminin ihbarda adı geçen kişi olduğu ifade edildi.
Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda görülen Ergenekon davasının karar duruşmasıyla ilgili alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı. Duruşma salonuna girişlerde herkesin görüntü kaydının alınması, kemer ve ayakkabılarının çıkartılmasının sebebinin DHKP-C'den mahkeme heyetine yönelik saldırı ihbarları olduğu belirtildi. Sakız Adası'nda yakalanan DHKP-C'lilerden birinin ihbarda adı geçen kişiyle örtüştüğü öğrenildi. 
Ayrıca, güvenlik önlemlerinin artırılmasına, sosyal paylaşım sitelerinde yer alan "Yıkacağız, devireceğiz, duruşma yaptırmayacağız, sanıkları kaçıracağız." şeklindeki ifadelerin neden olduğu ifade edildi.

Silivri’de helikopterli önlem Ergenekon davasında karar duruşmasını yapılacağı Silivri Cezaevi ve çevresinde polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Askeri helikopterde bölgede tur attı. Hem E-5, hem de TEM otoyollarından Silivri Cezaevi'ne çıkan bölümlerde güvenlik güçleri önlem aldı. Sanıklara destek için gelen eylemcilerin geçişlerine izin verilmedi. Güvenlik güçleri, kamera ile eylemcileri kaydetti. Askeri helikopter de bölgede tur attı.
Bu arada, çevik kuvvet polisleri de bölgeye gelerek yoğun güvenlik önlemi aldı. Öte yandan, avukatları taşıyan otobüs eylemcilerin arasından geçti. Eylemciler de avukatları alkışladı. Tarihi duruşmaya girenler kameraya kaydediliyor
Ergenekon davasında karar duruşmasını takip etmek için salona girenler, jandarma görevlileri tarafından kameraya kaydediliyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının karar duruşmasının görüleceği salona girişlerde olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Duruşma salonuna girecek basın mensuplarının sarı basın kartları kontrol edildi. Duruşma salonuna görüntü ve ses kaydı alabilen hiçbir cihaz alınmadı. Duruşma için gelenler, kemer ve ayakkabıları çıkartılarak X-Ray cihazından geçirilip içeri alındı.  Bu arada salona girenler, jandarma görevlileri tarafından kameraya kaydediliyor.  
<< Önceki Haber Yoğun güvenlik önlemlerinin sırrı çözüldü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER