Yolsuzluk dosyasına takipsizlik veren savcıyla ilgili şok bilgi

Rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla başlatılan 17 Aralık operasyonunun ilk günü dosyaya yardımcı olması için soruşturmaya dâhil edilen Ekrem Aydıner ile ilgili çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.

Yolsuzluk dosyasına takipsizlik veren savcıyla ilgili şok bilgi

17 Aralık yolsuzluk operasyonunda takipsizlik kararı veren savcı Ekrem Aydıner’in, aynı zamanda bakan çocukları ve Sarraf’ın aralarında olduğu 14 şüphelinin tutuklanması kararını da verdiği ortaya çıktı.

Kapatılan 17 Aralık rüşvet soruşturmasında ismi geçen şüphelilerin gözaltına alındıktan sonra tutuklanmasında Ekrem Aydıner’in de imzasının olduğu belirlendi.

İstanbul eski Başsavcısı Turan Çolakkadı, hukuki muhalefette iki savcının oyu yeterli olacağı gerekçesiyle savcı Celal Kara’ya yardımcı olması için Aydıner’i de soruşturmada görevlendirmişti.

OYBİRLİĞİYLE TUTUKLAMA TALEBİ

Ancak savcılar Celal Kara, Ekrem Aydıner, Mustafa Erol ve Mehmet Yüzgeç, şüphelilerin sorgularının adından ‘somut suç delilleri olduğu’ gerekçesiyle oybirliği ile eski bakanlardan Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan, Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Rıza Sarraf’ın aralarında olduğu 14 ismi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etmişti. 14 isim tutuklanmıştı.

DOSYAYA TEK BAŞINA KARAR VERDİ

Şüphelilerin avukatları tutukluluğa itiraz etmişti. Aydıner’in de aralarında olduğu savcılar şüphelilerin hakkında dosyada somut deliller bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar vermişti. Soruşturmanın ilerleyen safahatında dosyanın asıl savcısı Celal Kara ve diğer savcılar dosyadan el çektirilmişti. Dosyada tek isim Ekrem Aydıner kalmıştı. Aydıner, tutuklanmasını istediği tüm sanıklar için daha sonra takipsizlik kararı vermişti.

MENFAAT TEMİNİNDEN KINAMA

Yolsuzluk soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı Aydıner ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme getirilmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Tanrıkulu, Aydıner hakkında HSYK soruşturması sonucu ‘menfaat temini, meslek onur ve şerefine aykırı davranışlarda bulunmak’ suçlamalarından ‘kınama’ cezası verildiğini söylemişti. Aydıner’in, kınama cezasının yeniden incelenmesi için 17 Aralık dosyasını tek başına yürütmeyi kabul ettiği iddialarını sormuştu.

ŞÜPHELİLER AYDINER’E DAVA AÇABİLİR

Takipsizlik kararı ile 2 ay kadar cezaevinde kalan yolsuzluk soruşturmasının şüphelileri hakim ve savcılar hakkında haksız tutuklama gerekçesi ile tazminat davası açabilecek. Bu durumda tutuklu kalan kişilerin kendilerinin tutuklanması talebine imza atan savcı Ekrem Aydıner’e de tazminat davası açabiliyor. 17 Aralık şüphelilerinin tutukluluk durumlarının değerlendirildiği süreçte Savcı Ekrem Aydıner mahkemeye tutukluluklarının devamı yönünde görüş bildirmişti.

BUGÜN

<< Önceki Haber Yolsuzluk dosyasına takipsizlik veren savcıyla ilgili... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER