Yurt Atayün'den savcıyı terleten cevap

Emniyet müdürlerinden savcıyı terleten sorular.

Yurt Atayün'den savcıyı terleten cevap

Bir diziden terör örgütü çıkarmak için ifadeye çağrılan emniyet müdürleri kendilerine yöneltilen asılsız ve hukuksuz iftira ve sorulara öyle cevaplar verdiler ki savcılar o sorulara cevap veremedi ve çok zor anlar yaşadı.

Emniyet müdürlerini terör örgütü üyesi olmakla suçlayan savcı İrfan Fidan yıllarını terörle mücadeleye veren Yurt Atyayün'ün "Hangi terör örgütüne üyeyim?" sorusuna cevap veremedi.

EMNİYET MÜDÜRLERİNİN SORULARI SAVCILARI TERLETTİ

Yurt Atayün İstanbul Eski Terör Şube Müdürü'ydü. Medyaya darbe operasyonu kapsamında ifade verdi. Savcı İrfan Fidan  Atayün'ü terör örgütü üyesi olmakla suçladı. Yıllarını terörle mücadeleye veren Atayün bir soruşturmanın nasıl yürütüldüğünü çok iyi biliyordu. Çok basit bir soru sordu. "Hangi terör örgütüne üyeyim?" diye sordu.

"TALİMATI SAVCIDAN ALDIM"

Hiç beklemediği bu tepki ve soru karşısında şaşkına dönen savcı ısrarlı soruları cevapsız bıraktı.  Atayün ve avukatları savcıya tepki gösterdi. İfade tutanağını imzalamadılar. Savcı Fidan, Yurt Atayün'e Tahşiye operasyonununu yaparken talimat alıp almadığını sorunca Atayün de talimatı savcıdan aldığının altını çizdi.

'GÜLEN'İ TANIMIYORUM; HERHANGİ BİR İSTİHBARAT PAYLAŞMAM SÖZ KONUSU DEĞİL'

Savcının sorguladığı diğer bir isimde kamuoyunun yakından tanıdığı İstanbul Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer idi. Sorgulamada 'Tahşiye' örgütünü izlerken  hiç kimseden talimat almadığını özellikle belirtti. Fethullah Gülen ile hiçbir görüşmesinin olmadığını açıkladı. "Elde ettiğimiz istihbari bilgileri Gülen'e veya yakınındaki kişilere vermem söz konusu değildir" dedi.

İstihbar Şube müdürlüğü yapmış bir diğer isim Erol Demirhan ise Tahşiye örgütüne dair ilk bilgilerin MİT ve Jandarmadan geldiğini belirtti.


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Yurt Atayün'den savcıyı terleten cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER