Türkiye'nin hamlesi fena rahatsız etti!

Savunma sanayi uzmanı Evirgen'e göre Türkiye'nin istihbarat ağını geliştirecek Göktürk-2 uydusu bakın kimleri rahatsız etti!

Türkiye'nin hamlesi fena rahatsız etti!

Savunma sanayi uzmanı Yakup Evirgen, “Göktürk-2 Türkiye'nin istihbarat ağını geliştirecek. Öyle ki yerde hareket eden her şey rahatlıkla görüntülenebilecek. Bundan da başta İsrail, PKK ve Ergenekon rahatsız olmakta” dedi. Uydu sistemlerinin, yörüngeye oturduğu zaman ne amaçla kullanılacağının belli olduğunu ifade eden Yakup Evirgen, “Göktürk-2 uydusu da uzaya gönderilirken sistem üzerinde çalışan mühendisler bunun amacını belirledi. Uydunun amaçları geniş, başta istihbarat olmak üzere, maden ocakları ve tarım alanlarını gözetleme görevini de yapacak” dedi. Evirgen, Çin'den fırlatılan Göktürk-2'nin istihbaratta önemli olduğunu, bu durumun başta İsrail olmak üzere birçok ülkeyi rahatsız ettiğini söyledi.
 
Statüko sürsün istiyorlar
 
Göktürk-2 üzerinden yürütülen tartışmaların psikolojik harp taktiği olduğunu vurgulayan Evirgen, “Yapılan spekülatif tartışmalar bu ülkeye hiçbir şey kazandırmaz. Bunun daha fazla büyütülmesini doğru bulmuyorum. Zaten tartışmayı başlatanlar bu ülkenin geleceğine katkı yapmak için değil, kısır döngüyü devam ettirmek için yapıyor” diye konuştu.
 
Medyanın kısır tartışmalara alet olduğunu belirten Evirgen, “Medyanın sorgulaması gereken birçok olay var. Türkiye'nin uydu programlarını, 90 yılda uzay çağına yönelik ne gibi gelişmeler olduğunu, uydu programlarının neden geciktiğini, bu uydu Göktürk-2'yse birincisinin nerede olduğunu, bu uydunun yapım maliyetini, ülkeye ne gibi katkıları olacağını sorgulasın. Bunların yerine, Gül İle Erdoğan arasında sorun var mı? Gerginlik çıkacak mı? Bunların peşine düşüyorlar. Bunun çok basit olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
ODTÜ'lülerin füzesi fırlatılmadı
 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşanan olayların, tamamen provokatif eylemden ibaret olduğunu vurgulayan Evirgen ironi yaparak, “ODTÜ'lü öğrenciler haklı onların yaptığı füzeler fırlatılmadı. Onun yerine TÜBİTAK'ın yaptığı füzenin fırlatıldı” dedi. Evirgen, “Bütün ilgiler bir anda ODTÜ'de yaşanan olaya çevrildi. Burada öğrencilerin hiç suçu yokmuş gibi bir hava yaratılıyor. Öğrencilerin çantalarındaki molotof kokteyli görmemezlikten geliniyor. Atılan taşlar, sopalar yokmuş gibi davranılıyor” ifadelerini kullandı. Evirgen, olayların içinde yer alan 150 – 200 öğrencinin ODTÜ'nün tamamını temsil ettiğini düşünmenin yanlış olduğunu, olaylara katılanların içinde öğrenci olamayanların da yer aldığını sözlerine ekledi.

Milat Gazetesi
<< Önceki Haber Türkiye'nin hamlesi fena rahatsız etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER