Hac faciasındaki rakam ortalığı karıştırdı!

Suudi yetkililer, Hac ibadeti sırasında yaşanan felakette hayatını kaybedenlerin sayısını 769 diye açıklamıştı. Fakat Pakistan ve Hindistan'a kayıplarının belirlenmesi için 1100 ölü fotoğrafı gönderildiği ortaya çıktı.

Hac faciasındaki rakam ortalığı karıştırdı!

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Hac felaketinde Suudi yetkililer 769 kişinin hayatını kaybettiğini, 934 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Ancak Pakistan ve Hindistanlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, kayıpların belirlenmesi için kendilerine 1100 ölü fotoğrafın gönderildiğini belirtti.

Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj da bu konuda Twitter'dan paylaşım yaparak Suudi yetkililerin Hac felaketinde hayatını kaybeden 1090 kişinin fotoğrafını ilettiğini söyledi. Pakistanlı yetkili Tarık Fazıl Chaudhry de Suudi yetkililerin 1100 fotoğraf paylaştığını belirterek, gerçek rakamın açıklanan rakamdan daha fazla olduğunu söyledi.

İran yetkilileri ise Hac'da yaşanan olayda 4 bin 700 kişinin hayatını kaybettiğini ve Suudi yetkililerin gerçeği sakladığını söylemişti. BM'de konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Hac'da yaşanan bu olayın ve benzeri olayların nedenleri hızla araştırılsın.” diyerek “Ulvi bir amaçla biraya gelen genç, yaşlı, kadın ver erkek Müslümanlar, beceriksizlik, kötü yönetimin kurbanı oldu. Hesap verme olmadığı için kayıpların kimlikleri bile belirlenemedi ve cenazelerin ailelere hızlı şekilde ulaştırılması sağlanamadı” şeklinde konuştu.  
<< Önceki Haber Hac faciasındaki rakam ortalığı karıştırdı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER