Hakan Albayrak hakkında bomba Yazıcıoğlu iddiası!

Emre Soncan'ın Son Akıncı Muhsin Yazıcıoğlu' kitabında bomba bir iddia ortaya atıldı. Kitaptaki iddiaya göre "Hakan Albayrak, telefonda karşısındaki kişiye şöyle dedi: "Başkanın oradan sağ çıkmasını istemiyorlar, orada ölmesini istiyorlar, yanlış koordinatta aratacaklar"

Hakan Albayrak hakkında bomba Yazıcıoğlu iddiası!

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi, 25 Mart 2009'da şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybetti.

Kazanın ardından arama kurtarma faaliyetlerinde büyük skandallar yaşanırken, enkaza ancak 48 saat sonra ulaşılabildi. Binlerce kişinin kayıp helikopteri aradığı dakikalarda, Akit'e Atatürk'le ilgili verdiği 'Olmasaydın da olurduk' ilanıyla gündeme gelen AKP milletvekili adayı Eyüp Gökhan Özekin'in telefonu çaldı. Arayan ise hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Hakan Albayrak'tı.

"ORADA ÖLMESİNİ İSTİYORLAR"

Albayrak, Muhsin Yazıcıoğlu'nu kastederek, "Başkanın oradan sağ çıkmasını istemiyorlar, orada ölmesini istiyorlar, yanlış koordinatta aratacaklar" dedi. Bu çarpıcı bilgi Gazeteci Yazar Emre Soncan tarafından kaleme alınan Son Akıncı- Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sır Ölümü isimli kitapta yer aldı.

Söz konusu kitapta bu ilginç olay Emre Soncan tarafından şöyle anlatıldı:

"Soruşturma dosyası Maraş’a gelmeden önce, Malatya’da Özel Yetkili Savcılara ifade veren Yazıcıoğlu’nun eski danışmanı Bilal Özkaynar hayli ilginç bir anekdot paylaştı.

Özkaynar’ın ifadesinden okuyalım:

“Kaza günü K.Maraş’a doğru Alperen Ocakları eski genel başkanı Eyüp Gökhan Özekin ve 4 kişi Kurucaova köyüne doğru gittik. Özekin’e Kayseri’ye yakın bir yerde telefon geldi. Karşıdan arayan kişi Hakan Albayrak isimli gazeteciydi.

Kendisi Eyüp Bey’e ‘Beni hafif derinden birisi aradı, başkanın oradan sağ çıkmasını istemiyorlar, orda ölmesini istiyorlar, yanlış koordinatta aratacaklar’ demiş. Eyüp Gökhan da bunu bana arabada anında aktardı”.

Ben de bu ilginç ifadenin taraflarına ulaştım. Bilal Özkaynar, söylediklerinin arkasında olduğunu, zaten bildiklerini Savcılığa anlattığını kaydetti.

Özekin de, “Evet, Hakan Albayrak beni aradı. Bunları söyledi. Fakat ‘hafif derinden’ değil, ‘hafif deliden’ dedi. Yani meczup birinin aradığını kastetti” şeklinde konuştu.

Gazeteci Hakan Albayrak ise ilginç bir şekilde böyle bir telefon görüşmesi yaptığını reddetti. Öte yandan Özekin’in, Albayrak’ın kendisine ‘hafif derinden değil deliden’ dediğini söylemesi, ifadeyi veren Özkaynar’ın tepkisine neden oldu.

Özkaynar, “Kimse yalan söylemesin, bildiklerini anlatsın” şeklinde konuştu. Özellikle Hakan Albayrak’ın telefondaki sinirli ve saldırgan tavrının dikkatimi çektiğini de burada belirtmek isterim".
<< Önceki Haber Hakan Albayrak hakkında bomba Yazıcıoğlu iddiası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER