Hakim Karanfil: Ülkem bu haldeyken ben bayram yapamam


Zonguldak Hakimi Kemal Karanfil, Türkiye'nin içinde bulunduğu terör olaylarını, yaşanan hukuksuzlukları, polis, hakim, savcıların ve gazetecilerin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla bu bayram, bayram kutlamayacağını açıkladı. Hakim Karanfil, "Bayram kutlamayacağım. Annem ve babam dışında kimseyi aramayacağım. Dostlar kusura bakmasın. Ülkem ve İslam dünyasındaki manzarayı, anlatmaya gerek var mı?" dedi.

Yargıtay, Sulh Ceza eski Hakimi ve aynı zamanda yazar olan Hakim Karanfil, facebook adresinden, "Ülkem bu haldeyken bayram kutlamayacağım dostlar." başlık bir yazı paylaştı.

'BİR HİÇ UĞRUNA NİCE ÖLÜMLERİNİN YAŞANDIĞI...'

Türkiye'de, İslam dünyasında yaşanan olayları kendisini çok duygulandırdığını anlatan Hakim Karanfil, "Neredeyse her gün bir yerlerden şehit cenazelerinin geldiği, anaların-babaların ağlatıldığı, eşlerin dul, masum yavruların yetim bırakıldığı, bir hiç uğruna nice ölümlerinin yaşandığı. Her gün onlarca gazetecinin susturulmaya çalışıldığı, binalarının basıldığı. Verdiği kararlar nedeniyle hakim ve savcıların meslekten ihraç edildiği, hatta tutuklandığı. Görevini samimi şekilde yapan kamu görevlisinin, birilerinin çıkarlarına dokunduğu için linçe maruz kaldığı. Ülkemde sadece ufak hırsız ve suçluların yargılandığı, kravatlı ve büyük olanlarına dokunanın yakılmaya çalışıldığı bir süreçte nasıl bayram kutlarım." ifadesini kullandı.

'RÜŞVET ALMANIN HAK, SAVURGANLIĞIN İTİBAR OLARAK YUTTURULDUĞU...'

Hakim Karanfil, mülteci, rüşvet ve çıkarları uğruna toplumda nefret ve ayrımcılık oluşturanlara da tepki gösteren ironik göndermede bulundu. Hakim Karanfil, şu ifadeleri kullandı: "Komşu ülkede çıkan yangına benzin taşıyanların görmezden gelindiği, yangını önlemek isteyenlerin darbe ile suçlandığı. Çıkartılan yangından kaçanların 'mülteci ve sefil konuma getirildiği' çoluk çocuk denizde boğulduğu. Rüşvet almanın hak, savurganlığın itibar olarak yutturulduğu, Adalet dağıtanların sindirilip ürkütüldüğü, zalimlerin ise alabildiğince şımartıldığı. Çirkin çıkarlar uğruna, birilerinin alenen 'Toplumda nefret - ayrımcılık-halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarını işlediği. Dünyalık çıkarlar uğruna memleketimdeki bu hazin manzaranın devamından birilerinin hoşnut olduğu ve önemli bir kesim tarafından alkışlanmaya devam edildiği bir dönemde nasıl bayram kutlarım."

'ÜLKEMDEKİ BU MANZARA DEĞİŞİNCEYE KADAR BAYRAM KUTLAMAYACAĞIM'

Bu yaşananlar karşısında yargıç ve savcıların seyrettiği ve seyretmeye zorlandığını aktaran Hakim Karanfil, "Dindarım, demokratım, milliyetçiyim diyen önemli bir kesimin dilsiz şeytan kesildiği, zalim ve mazlumun kimliğine göre tavır alındığı bir ortamda, söyleyin Allah aşkına, bayram benim neyime. Ülkemdeki bu manzara değişinceye kadar bayram kutlamayacağım." sözlerini kullandı.

Paylaştığı yazının altına bir de not düşen Hakim Karanfil, şöyle dedi: "Yazımda sadece eylemler var. İsim belirtilmemiş, dolayasıyla hakaret içermediği için beğen veya paylaşımdan korkmayın. Anayasanın 25. ve 26. maddesi gereği ifade ve düşünceyi yayma hürriyeti mevcuttur. TCK 115 maddesi uyarınca bunu engellemenin, baskı yapmanın cezası 3 yıla kadar hapis olarak düzenlenmiştir. İşgüzarlara duyurulur." sözlerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hakim Karanfil: Ülkem bu haldeyken ben bayram yapamam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER