Fuarizmir'in ilk kongre heyecanı


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ ve İZSU Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek 3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi'nin hazırlıkları devam ediyor.

Fuarizmir'in ilk kongresi olacak 3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi, 8-10 Ekim 2015 tarihlerinde D holünde düzenlenecek. Kent Expo-3'ncü Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile eş zamanlı olarak organize edilecek kongrenin açılış konuşması, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yapılacak.

Kongrede 20'ye yakını ABD, Avusturya, Finlandiya, Hollanda, İran, Japonya, Macaristan, Sırbistan ve Yunanistan'dan olmak üzere toplam 70'ten fazla konuşmacı yer alacak. Ayrıca İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) başta olmak üzere İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ), Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (TESKİ) katılımıyla su yönetimine idarelerin yaklaşımı ve farklı bakış açılarının tartışılacağı bir panel gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı konusunda uzman değerli bilim insanları, kamu ve özel sektörün yöneticileri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, su ve kanalizasyon idareleri, bu alanda faaliyet gösteren firmalar ve akademisyenlerin yer alacağı kongrede 75 bildiri sunulacak.

8 ve 9 Ekim tarihlerinde su yönetiminin küresel, bölgesel ve bireysel boyutlarının ele alınacağı kongrede, su kaynakları, su tasarrufu, sel sularının kontrolü-yönetimi, geri kullanım, su stratejileri, sürdürülebilir altyapı ve kamu hizmetleri, enerji verimliliği konularına yer veriliyor. Kongrenin son günü olan 10 Ekim'de katılımcılara teknik ve sosyal gezi organize edildi. Kongre katılımcıları vapur ile İzmir Körfezi turu yapacak. İZSU körfez dip tarama, temizleme, atıksu arıtma vb. faaliyetleri anlatılacağı gezide, İzmir hakkında turistik bilgi verilecek.

Kongreyle, su yönetiminde yetkili kurumların, su kaynaklarının belirlenmesi, geliştirilmesi, işletilmesi, bakımı ve korunması, yönetim kademelerindeki sorunların belirlenmesi, tartışılması ve çözüm yöntemlerinin araştırılması konularında elde ettikleri deneyim, bilgi ve çözüm birikimlerini paylaşacakları, ortak değerlendirme ve çözüm önerilerini sunacakları bir platform oluşturulması hedefleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Fuarizmir'in ilk kongre heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER