Hakimlerin duruşması, usule ilişkin itirazlar ile başladı


Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polislerin reddi hakim taleplerini ve tahliye taleplerini kabul ettikleri için haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan dava açılan İstanbul 29. ve 32. Asliye Ceza hakimleri Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in yargılanmasına başlandı. Duruşmaya avukatların usul itirazları ile başlandı.

Dava ilk derece mahkemesi sıfatı ile Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülüyor. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ndeki duruşmaya hakimler Mustafa Başer, Metin Özçelik ile avukatları ve hakimlerin aileleri katılıyor.

Mustafa Başer'in avukatı Celal Sis, usule ilişkin itirazlarda bulundu. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin son soruşturma açıklamasına dair kararın kendilerine tebliğ edilmediğini kaydeden Celal Sis, "Yargıtay 16. Ceza Dairesi son soruşturmayı kabul edince karar bize ulaştı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edemedik. İtirazlarımızı yapamadık. Dosyanın ilgili makama geri gönderilmesi gerekiyor." dedi.

Metin Özçelik'in müdafii Önder Durdu ise şunları ifade etti: "Bakırköy 2. Ağır Ceza'nın kararı bize de tebliğ edilmedi. İtiraz hakkımız kullanılmadı. Ayrıca Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin bildirdiği tebligatta da son soruşturma kararı yoktu. Bu usulü eksiklik giderilmelidir."

Hakim Mustafa Başer ise Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetkili olmadığını, yaptıkları itirazları başka mahkemelere göndererek gösterdiğini kaydetti.

Avukatların beyanlarının ardından savcı mütalaa verdi. Savcı sanık müdafilerinin yapmış olduğu itirazların usul ve yasaya uygun olmadığını, itirazların reddine karar verilmesi gerektiğini talep etti.

Verilen aranın ardından başkan Eyüp Yeşil ara kararı açıkladı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, son soruşturma açılmasında usulü eksiklerin giderilmesi için dosyanın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi talebi ve son soruşturma açılması kararının tebliğ edilmediğine yönelik itirazların reddine karar verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Hakimlerin duruşması, usule ilişkin itirazlar ile başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER