"Halk, PKK terörü ile AKP iktidarının hukuksuz uygulamaları arasında sıkıştı"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti'nin Sur'da depolanan silahların hesabını vermesi gerektiğini belirterek, "Halk, PKK terörü ile AKP iktidarının hukuksuz uygulamaları arasında sıkışmıştır." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığındaki heyetin Diyarbakır ve Mardin'e yaptığı ziyaret sona erdi. Ziyarete ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Gök, kapsamlı raporu önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. Geçmiş dönemde uygulanan sokağa çıkma yasaklarından bahseden Gök, "Bütün Türkiye tarihinde darbeler, muhtıralar, bütün olaylar, sokağa çıkma yasakları olağanüstü hal, kanunlar çerçevesinde verildi. Ancak şimdi Doğu ve Güneydoğu'da 80 güne yaklaşan sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. AKP iktidarının cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'yi getirdiği nokta, darbeler dönemini kat kat aşan, darbeler demokrasiyi ortadan kaldıran uygulamalardır, darbe ortamında dahi hiçbir zaman uygulanmamış ölçüsüz, süresiz, kesintisiz.. Artık tahammül sınırlarını zorlayan sokağa çıkma yasaklarını hukuksuz uyguluyorlar. Yasa ve kanunlara aykırı sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Türkiye'de kanunsuz bir şekilde sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Bunların tümü kanunsuzdur, hukukta yeri yoktur." diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye'yi demkorasiden, insanları temel hak özgürlüklerden uzaklaştırdığını dile getiren Gök, yaşanan tüm ölümlerden AK Parti iktidarının sorumlu olduğunu vurguladı. Sur ilçesinde binaların yüzde 80'inin enkaz haline geldiğini, geri kalanının ise kullanılamaz olduğunu anlatan Gök, Sur'daki medeniyetin yok olduğunu belirterek "Tarih ve kültürümüz yok olmuştur. Sur, artık eski Sur değildir ve artık olamayacaktır da. Ne kadar restore edilirse edilsin eski ruhunu kaybetmiştir." şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bölgeye yönelik açıkladığı gibi bir paket uygulansa dahi 5-6 yıl içinde ancak normal hayatına döneceğini tahmin ettiklerini belirten Gök, "AKP'nin Sur'da depolanan silahların hesabını vermesi gerekiyor. Nasıl olmuştur ve kimsenin haberi olmamıştır? Nasıl olmuştur PKK'lılar oraya yerleşmiştir? Kim buna seyirci kalmıştır? Cumhurbaşkanının kişisel hırsı, AKP'nin konjonktürel yaklaşımı, bugün biz, asker ve polislerin şehit olduğu bir dönem yaşıyoruz." dedi.

Sur'da 14 bin öğrencinin okula gidememesine rağmen tüm öğrencilere teşekkür belgesi verildiğini belirten Gök, şöyle devam etti: "Sur'un ardındaki sır nedir? Bu olaylar tam 80 gündür bitirilemedi; bizim gördüğümüz, bir süre daha süreceğidir. Sur'un arkasındaki sırrı iktidar açıklamalıdır. Nelere yol açtığını anlatmalıdır. Halkımız hesap sormalıdır."

Dağıtıldığı söylenen 1 milyar lirayı Diyarbakır ve Mardin'de alan kimseyi bulamadıklarını dile getiren Gök, AK Parti yandaşı bazı kişilerin bu parayı aldığına dikkat çekti. "Doğu ve Güneydoğu'nun ekonomisi çöküyor. Halkın artık sabrı taşmış durumda. Halk, PKK terörü ile AKP iktidarının hukuksuz uygulamaları arasında sıkışmıştır." diye konuştu.

HDP'nin bu terör ortamında siyasal ağırlığını giderek kaybetmekte olduğunun altını çizen Gök, herkesin terörle arasına keskin bir çizgi koymasını istedi. Doğu ve Güneydoğu'da çok ciddi bilgi kirliliği olduğunu ifade eden Gök, devletin kanalı TRT'nin dahi bu kirliliğin içinde yer aldığına dikkat çekti. "Sur'da, Cizre'de, çatışma olan yerlerde neler yaşandığını henüz kimse bilmiyor." diyen Gök, terör karşısında amasız bir duruş sergilenmesi ve inandırcı olunması gerektiğini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber "Halk, PKK terörü ile AKP iktidarının hukuksuz uygulamaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER