Hammond: Rusya'nın Suriye'deki muhalifleri vurması kabul edilemez


İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Rusya'nın Suriye'de IŞİD örgütü yerine muhalif güçleri hedef almasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'ndaki oturumda soruları cevaplayan Dışişleri Bakanı Hammond, Rusya'nın hava saldırılarını kuşkusuz IŞİD hedeflerine düzenlediğini ancak aynı zamanda, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in ordusunu da desteklediğini vurguladı. Hammond, "Rusya'nın düzenlediği hava saldırıları DAEŞ hedefleri yerine muhalif güçleri vurmaya devam ediyor. Rusya'nın iddia ettiği DAEŞ hedeflerini vurmak yerine muhalif güçleri bu şekilde zayıflatması kabul edilemez." dedi.

SURİYE'DE KALICI ATEŞKES ÇOK ZOR OLACAK

Bu arada Hammond, Cuma günü New York'ta yapılacak toplantıda Suriye'de ateşkes kararı çıkmasını beklemediğini ifade etti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin görüşme sonucundan ümitli olduğu yönündeki ifadesini değerlendiren İngiliz bakan, çok zorlu bir sürecin uluslararası güçleri beklediğini belirtti. Hammond, "Açıkçası bu süreç oldukça zorlu olacak ancak Kerry'nin bu konudaki çabasını takdir ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hammond: Rusya'nın Suriye'deki muhalifleri vurması kabul... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER