"Haşerelere karşı evi korumak için ilaçlama yerine fiziki tedbir alın"


Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, haşerelere karşı evi kimyasal ilaçlarla zehirlemek yerine cam ve kapılara sineklik takılması, kapı eşiklerinin açık olmamasına dikkat edilmesi ve çatlak duvarların tamir edilmesinin etkili bir mücadele olduğunu söyledi.

Yıldız, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte evlerde sinek ve böcekle mücadele başladığını ifade etti. Evi haşerelerden korumak için zehirli kimyasal ilaçlar yerine, fiziki tedbirler alınmasını öneren Yıldız, bu yöntemin ilaçtan daha etkili olduğunu vurguladı.

"FİZİKİ TEDBİR ALINMADAN İLAÇLAMA İŞE YARAMAZ"

Fiziki mücadelenin aynı zamanda daha kolay, ucuz ve sağlıklı olduğunu dile getiren Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı, fiziki tedbirlerin eksik ya da yetersizliğinde ise yapılacak en iyi kimyasal ilaçlamanın bile başarısızlığa mahkum olduğunu kaydetti. Mustafa Yıldız, şunları kaydetti: "Fiziki tedbirlerden kastımız ,kırık cam, cam ve kapılarda sineklik bulunmaması, çatlak duvar, aralıklı kapı eşikleri. Bu konularda mutlaka tedbir alınmalı. Bu tedbir alınmazsa en iyi ilaçlama bile etkisiz olur. Çünkü ilacın tesiri geçtikten sonra haşereler yine eve doluşur."

Evin illa da ilaçlanması gerekiyorsa, fiziki tedbirler alındıktan sonra uzman kişilerce ilaçlanması gerektiğini dile getiren Yıldız, açıklamalarını şöyle tamamladı:" İlaçlanacak ortamda her türlü açık alandaki insan gıdası ilaçlamadan etkilenmeyecek şekilde muhafaza altına alınmalıdır. İlaçlama yapılacak yerde hiçbir canlı bulunmamalıdır. Böcekleri imha eden ilaç tüm canlıları zehirler. İlaçlama için bir profesyonelden destek almak son derece akılcıdır. İlaçlar son derce tehlikeli ve zehirlidir. Rastgele sağa sola bırakmamalıyız. Çok iyi muhafaza edilmelidir. Çocukların ve de ehli olmayan yetişkinlerin ulaşamayacağı bir yerde iyi muhafaza edilmelidir." CİHAN
<< Önceki Haber "Haşerelere karşı evi korumak için ilaçlama yerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER