Hasta sayısı yüzde 9 arttı

Hasta sayısı yüzde 9 arttı

Kahramanmaraş'ta, 2015 yılında sağlık hizmetlerinden yaralanan hastaların sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 9 arttı.

Geçen yıl Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı sağlık tesislerinde 4 milyon 618 bin 972 hasta muayene edilirken bu rakamın 1 milyon 312 bin 406 kişisini acil servislerde tedavi edilen hastalar oluşturdu.

Kentteki hastanelerde muayene ve tedavi edilen hasta sayılarıyla ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, 2015 yılında Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı sağlık tesislerine 4 milyon 618 bin 972 hastanın başvurduğunu söyledi.

Yancar, Kamu Hastaneler Birliğine bağlı, 5 genel hastane, 2 entegre ilçe hastanesi, 1 dal hastanesi, 1 ağız diş sağlığı merkezi,1 ağız diş sağlığı hastanesi toplamda 10 sağlık tesisinde bin 633 yatak kapasitesi ile Kahramanmaraş halkına ayaktan ve yataklı tedavi hizmeti sunduklarını açıkladı.

MUAYENE SAYISI ARTTI

Genel Sekreter Yancar, bir önceki yıla oranla muayene sayının yüzde 9 arttığını ifade ederek toplam muayene içinde en fazla muayenenin yüzde 54'lük oran ile Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde gerçekleştiğini vurguladı. Acil servislerde 1 milyon 312 bin 406 kişinin muayene edildiği bilgisini veren Yancar, bu rakamın il nüfusundan daha fazla olduğuna dikkat çekerek, hastanelerde gerçekleşen muayenelerin yüzde 31'nin acillerde yapıldığını kaydetti.

118 BİN HASTA AMELİYAT EDİLDİ

Hastanelerde 121 bin kişinin yatarak tedavi edildiğini aktaran Yancar, tesislerdeki yatak doluluk oranlarının yüzde 75 olarak gerçekleştiği ilde 118 bin 374 hastanın ameliyatla edildiğini sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Hasta sayısı yüzde 9 arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER