Hatay'ın ipeğini dünyaya tanıtacak


Hataygirişimci iş kadını Sibel Keskin, unutulmaya yüz tutan ipekçiliğin çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Bir zamanlar Hatay'da ipekçilik ile birçok ailenin geçimini sağladığına vurgu yapan Sibel Keskin, artık unutulmaya yüz tutmuş ipekçilik için "Ben ipek üreticiliğinin üzerine atılan toprağı kaldırmanın mücadelesini veriyorum." dedi.

Hatay'ın Samandağ ilçesi doğumlu olan ve 22 yıldan bu yana İskenderun'da yaşadığını belirten iş kadını, bir zamanlar ipek üreticiliği ile tüm dünyaya nam salan Samandağ ipeğini İskenderun'dan bütün Türkiye'ye ardından ise tüm dünyaya tanıtacağını ifade etti.

İpekçilik ile hayalini gerçekleştirdiğini kaydeden Sibel Keskin, şunları dile getirdi: "Bu benim çocukluğumdan bu yana en büyük hayalim. Marka tescili için başvuru yaptım. Samandağ ipeğini İskenderun'dan Türkiye'de ardından dünyaya yaymak istiyorum. Tabi ki bu aşamada devlet desteğine ihtiyacımız var. Hatay, ipekçiliği bilen bir şehir. Bununla istihdam sağlanabilir. İpekçiliği yaşlılar dahi oturduğu yerden yapabiliyor. İpek bizler için büyük bir servet."

İpekte defne sabununun vazgeçilmez olduğunu belirten Hataylı iş kadını, defne sabununun ipek üzerinde gösterdiği etki ile ipeğe her geçen gün bir canlılık verdiğini sözlerine ekledi.

İTSO BAŞKAN YARDIMCISI YETER: GİRİŞİMCİLERİN YANINDAYIZ

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, her zaman girişimcilerin yanında olduklarını söyledi. İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, "İTSO olarak zaman zaman esnaflarımızı iş yerlerine giderek sorunlarını dinliyor, çözüm yolları arıyoruz. İpekçilik sektörü ile hem Hatay turizmine hem de istihdama önemli katkı sağlıyorsunuz. Bu bakımdan sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Hatay'ın ipeğini dünyaya tanıtacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER